Çernobil'de işgalci Rus askerleri radyasyon hastalığına yakalandı

Bölgeyi işgalleri sırasında Çernobil santralinden yaklaşık 10 km uzaklıkta ormanda kamp kurup, balık tutan Rus askerler radyasyon hastalığına yakalandı.

Çernobil'de işgalci Rus askerleri radyasyon hastalığına yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

37 yıl önce patlayarak çevreyi radyoaktif kirliliğe boğan nükleer santralin yakınında yaşayan Ukraynalılar, Rusları ormanda kamp kurmamaları konusunda uyarmışlardı.Fakat bölge sakinlerinin The Times'a röportajları üzerine" riskleri anlayan ama anlamamakta ısrarcı olan" olan işgalciler ormana yerleşerek siper kazdı, reaktörün kedi balığıyla dolu soğutma kanalında balık tuttu ve hayvanları vurarak onları yollarda ölü halde bıraktı.” İfadelerini kullandı.
”APTALLIK BU”
Yasak bölgeden sorumlu devlet bakanlığında çalışmaya başlayan bir tur rehberi olan 30 yaşındaki Oksana Pişna gazeteye yaptığı açıklamada, "Mantık aramayın, aptallık bu" dedi.
YETKİLİLER DOĞRULADI
Diplomatlar, ormanda görev yapan Rus askerlerinin daha sonra radyasyon hastalığına yakalandığını doğruladı. Belirtiler radyasyona maruz kaldıktan sonraki bir saat içinde başlayıp birkaç ay sürebiliyor ve genellikle ölümle sonuçlanıyor.
 

Bakmadan Geçme