• Haberler
  • Keşfet
  • Cevizi beyin gibi soymanın tüyosu! Boşuna uğraşmışız tek hamlede çıkıyor

Cevizi beyin gibi soymanın tüyosu! Boşuna uğraşmışız tek hamlede çıkıyor

Ceviz soyarken bugüne kadar hep boşuna mı uğraştık? Ceviz beyin için çok faydalıdır. Cevizin suyu, kabuğu ve içi de ayrı faydaları var.

Ceviz ülkemizde çok sevilir. Sadece yemiş olarak değil kek, pasta, pestil hatta yemeklerin bile içerisine ceviz atılarak lezzetlenmesi sağlanır. İnsan beyni için sayısız faydası olan cevizi tüketirken bilmeniz gereken bazı püf noktalar var. Bu sayede cevizi kolaylıkla soyabilirsiniz. Sadece bu değil çıkan suyu da içerek zayıflayabilirsiniz. Ayrıca anneler için de bol bol yağlı süt anlamına gelir ceviz suyu…

CEVİZİ SOYMANIN PÜF NOKTASI

Cevizi asırlar önce köylü kadınlar soymak için püf nokta kullanırmış. Birincisi ve basit olan hemen hemen herkesin bildiği bıçak yöntemi. Bıçağı cevizin altı kısmındaki boşluğa ucundan sokun ve çevirin. Ceviz tık diye açılacak.

Cevizi beyin gibi soymanın tüyosu! Boşuna uğraşmışız tek hamlede çıkıyor

İkincisi ve sadece köylülerin bilebileceği bir sırlı tarif. Cevizi alın ve suyun içerisinde 5 saat bekletin.

NOT: Cevizlerin hepsinin ıslanabilmesi ve suyu emebilmesi için üzerine bir kapak kapatabilirsiniz.

5 saat suda bekleyen cevizleri alın ve ocağa alın. Tencereye su doldurun ve cevizleri 7 dakika kaynatın. Ardından ocaktan alın. Cevizin kabuğu tek hamlede soyulacak. Tam beyin formunda ceviz içi ortaya çıkacak.

Cevizi beyin gibi soymanın tüyosu! Boşuna uğraşmışız tek hamlede çıkıyor

SAKIN ÇÖPE ATMAYIN! PİŞMAN OLURSUNUZ…

Cevizleri yatırdığınız su ve haşladığınız suyu sakın ama sakın çöpe atmayın. O suları alın ve sürahiye doldurun. Ceviz suyu cildi gerginleştirerek genç görünmenizi sağlar. Ceviz suyu anne sütünün bollaşmasını sağlar. Enerji ve zindelik veren ceviz suyu bağışıklık sistemini de güçlendirir. Yoğun lif yapısı sayesinde ise sindirim sistemini destekleyerek kabızlık sorununu hafifletir. Ayrıca tokluk hissini artıran ceviz suyu kilo kontrolü de sağlar.

Tıpkı balık gibi omega-3 zengini olan ceviz suyu, kalp ve damar sağlığını da olumlu etkiler.

Bakmadan Geçme