• Haberler
  • Güncel
  • Cevizin acısı nasıl giderilir? Acı tadından kurtulmak için 5 dakika boyunca bunu yapmanız gerekiyormuş

Cevizin acısı nasıl giderilir? Acı tadından kurtulmak için 5 dakika boyunca bunu yapmanız gerekiyormuş

Cevizin acısı nasıl giderilir? Hasadı başlayan cevizin acılığından kurtulmak bu yöntemle oldukça basitmiş. İşte cevizin acısından 5 dakikada kurtulma taktiği.

Cevizin acısı nasıl giderilir? Acı tadından kurtulmak için 5 dakika boyunca bunu yapmanız gerekiyormuş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ceviz hasadı başladı. Özellikle Giresun Şebinkarahisar başta olmak üzere Tokat, Yozgat gibi illerde ceviz hasadında rekolte bu sene yüksek. Fakat çoğu zaman cevizin tadı acı oluyor. Peki cevizin acısı nasıl geçer? İşte bilmeniz gereken mutfak tüyosu!

Cooking.nytimes.com yer alan bir öneride cevizlerin acılığından kurtulmak için 5 dakika boyunca kaynar suda bekletin tavsiyesinde bulunuldu.

1. Adım

Dört ila beş bardak suyu bir tencerede kaynatın. Acı tadının kaybolması için cevizleri beş dakika kaynar suda bekletin. Sudan alıp suyunu süzün ve ardından cevizlerin üzerine soğuk su dökün. Tekrar süzün ve dört bardak daha suyla birlikte tekrar tavaya koyun. Kaynatın ve beş dakika daha pişirin. Boşaltma işlemini tekrarlayın. Bir kenara koyun ve süzülmesine izin verin.

2. Adım

Tavayı yıkayın. 6 yemek kaşığı su ekleyip kaynatın. Daha sonra sürekli karıştırarak şekeri ekleyin. 1 dakika kaynatıp cevizi ekleyin. Fındıklar sırla kaplanana ve tavada kalan sıvı buharlaşana kadar karıştırın.

3. Adım

Cevizleri çıkarın ve bir kenara koyun. Şekeri çıkarmak ve kurutmak için tavayı aşırı sıcak suyla yıkayın.

4. Adım

Fıstık yağını tavaya koyun. Kaynatın (bir tutam beyaz duman arayın), ardından ceviz ekleyin. 4 ila 5 dakika veya cevizler açık altın rengi kahverengiye dönene kadar kızartın.

Cevizin acısı nasıl giderilir? Acı tadından kurtulmak için 5 dakika boyunca bunu yapmanız gerekiyormuş

KURTLANMAMASI İÇİN MUTLAKA UYGULAYIN

Cevizler, doğada nemli ve sıcak bir ortamda bulunduklarında çeşitli mikroorganizmaların ve mantarların etkisi altında kurtlanabilirler. Cevizlerin kurtlanma nedenleri şunlar olabilir:

Nem: Cevizlerin nemli bir ortamda saklanması veya depolanması, kurtlanma riskini artırır. Nem, çeşitli mikroorganizmaların ve mantarların çoğalmasına ve cevizlerin çürümesine neden olabilir.

Havalandırma: Cevizlerin iyi bir şekilde havalandırılmaması, nemin birikmesine neden olabilir. Bu da kurtlanma riskini artırır.

Hasarlı Kabuklar: Cevizlerin kabuklarının hasar görmesi veya çatlaması, mikroorganizmaların iç kısma kolayca ulaşmasına yol açabilir.

Depolama Koşulları: Cevizlerin uygun olmayan sıcaklık, nem ve ışık koşullarında saklanması, kurtlanma riskini artırabilir. Cevizlerin serin, kuru ve karanlık bir yerde muhafaza edilmesi gerekir.

Zaman: Cevizler taze oldukça dayanıklıdır, ancak zamanla kurur ve kalitesi düşebilir. Bu da kurtlanma riskini artırabilir.

Cevizleri kurtlanmaya karşı korumanın en iyi yolu, uygun depolama koşullarına dikkat etmek, kabuklarını hasar vermemek ve taze olduklarını kontrol etmekten geçer. Eğer cevizlerinizde kurtlanma belirtileri görüyorsanız, sağlıklı olanlarından ayrılmalı ve zarar görmüş olanları atmalısınız.

Derleme: Hakimiyet.com Kaynak: Cooking.nytimes.com

Bakmadan Geçme