Cezaevlerinin şartlarına yeni iyileştirmeler geliyor

Adalet Bakanlığı, cezaevleriyle ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Hükümlülerin, elektrik giderleri kurum tarafından karşılanacak. Çocuk ve kadın hükümlülerin bulunduğu odalarda çamaşır ve kurutma makinesi olacak. İşte detaylar.

Cezaevlerinin şartlarına yeni iyileştirmeler geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet Bakanlığı, ceza infaz kurumlarında bulundurulabilecek eşya ve maddelere ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Yayımlanan yönetmeliğe göre, bir süredir tartışmalara yol açan cezaevlerindeki elektrik giderlerine yönelik yeni bir adım atıldı. Buna göre, ticarethane statüsünde olan cezaevleri artık mesken olarak geçecek. Düzenlemeye göre aydınlatma dışındaki elektrik giderleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından mesken abonelikleri için belirlenen tarife üzerinden ücretlendirilecek.

KIYAFET YARDIMLARININ KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Kurum tarafından yapılan kıyafet yardımlarının kapsamı genişletildi. Buna göre hükümlülere üç çift ayakkabı, bir çift terlik, bir adet kemer ve gerektiği kadar iç çamaşırı ve çorap ile aynı tür eşyadan 6 adedi geçmeyecek ve toplamda 30 parçayı aşmayacak şekilde; başörtüsü, fular, içlik, havlu, bornoz, palto, manto, mont, ceket, hırka, pantolon, etek, elbise, eşofman, gömlek, kazak, pijama, tişört ve kravat yardımı yapılacak.

Mutfak teşkilatı bulunmayan ceza infaz kurumlarında hükümlüler için kurumun fiziki imkânlarına uygun olarak oda ve koğuşlarda elektrikli ocak ile güvenlik açısından sorun oluşturmayacak şekilde tüplü ve gazlı ocakların bulundurulmasına izin verilecek. Odalarda bu yolla yemek yapılabilecek.

ÇOCUKLARA MAMA VE KIRTASİYE DESTEĞİ

Ceza infaz kurumunda, annesiyle birlikte kalan çocuklara ve emziren annelere ihtiyacı olan mama ve gıda maddeleriyle giyim eşyası, çocuk bezi ve oyuncakların bulundurulmasına izin verilecek.

Cezaevlerinde kullanımına izin verilen elektronik eşyaların da kapsamı genişletildi. Bu doğrultuda; çocuk ve kadın hükümlülerin bulunduğu odalarda çamaşır makinesi ve kurutma makinesi bulundurulmasına izin verilecek. Ayrıca, hâlihazırda sadece 37 ekran bulundurulabilen televizyonlar yerine uydu alıcısı olmayan ve veri depolamayan televizyonlara da izin verilecek. İdare tarafından uygun görülecek sayıda elektrikli su ısıtıcısı ve vantilatör bulundurulabilecek.
KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

Bakmadan Geçme