CHP'de İmamoğlu'na kırmızı ışık! Kılıçdaroğlu yeniden aday

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davalara dikkat çekerek, 'Kemal Bey'den sonraki en önemli adayımız için hukuki bir tuzak hazırlanmış durumda. Bu durumda, seçim öncesi hem partiyi kaybetme hem de İstanbul'u kaybetme riskimiz olabilir. Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nu yeniden aday göstereceğiz' şeklinde ifadeler kullandı.

CHP'de İmamoğlu'na kırmızı ışık! Kılıçdaroğlu yeniden aday
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28 Mayıs Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zaferle ayrılan adayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olması, CHP içinde önemli değişikliklere neden oldu. Seçim sonrasında yapılan eleştirilerin bir kısmı muhalefete ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik oldu.

İMAMOĞLU, "DEĞİŞİM ŞART" DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına yanıt vermezken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Değişim şart" diyerek CHP liderliğine göz kırptı. İkili, geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek görüşme yaptı ve yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu kurultayda yeniden aday göstereceklerini belirterek, "Yerel seçimlerden sonra bir olağanüstü kurultay gündeme gelebilir. Seçim sonuçlarına göre istifa edebilirler veya bir süre daha görevlerine devam edebilirler" şeklinde konuştu.

"SORUMLULUK ÜSTLENMELİYİZ"

Kuşoğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun genel başkanlık için aday olabileceklerine dair yaptıkları açıklamalara da değindi. "Yani her ikisi de Kemal Bey'in koltuktan kalkıp onları mı oturtmasını bekliyorlar? Eğer adaylarsa, aday olduklarını resmen açıklarlar. Kurultay süreci açıklandı, girerler ve yarışırlar. Herkes görevine sadık kalır. Ancak değişim istiyorsak, sorumluluk da üstlenmeliyiz. Bu sorumluluk aday olmayı gerektiriyorsa, kaçmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Kuşoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Adını koyalım, adaylık için en çok adı geçen kişi Ekrem Bey. Ancak Ekrem Bey için bugün bir mahkeme süreci söz konusu. Genel başkan olabilir mi, rahatlıkla? Olamaz, bazı sıkıntıları var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olabilir mi? Yine bazı sıkıntıları var. Bizim Kemal Bey'den sonraki en önemli adayımız için hukuki bir tuzak hazırlanmış durumda. Bu nedenle, seçim öncesinde hem parti, hem de İstanbul'u kaybetme riskimiz olabilir. İstanbul'u kaybetmemeliyiz, partiyi de kaybetmemeliyiz ve bu tuzağa düşmemeliyiz. Mahkemenin durumunun seçime kadar netleşmesi gerekiyor. Aksi halde, üzerimizde Demokles'in kılıcı gibi sallanırlar.

"BASİT BİR KONU DEĞİL"

Şu anda belediye başkanımız en önemli adayımız. Dolayısıyla, onunla devam edilebilir. Belediye seçimleri öncesi ona bir yasak gelmesi de büyük bir infiale yol açar elbette. Tüm bunları dikkate almamız gerekiyor. Konu çok basit bir konu değil. Hem parti, hem İstanbul, hem de geleceğimizi düşünmek zorundayız. Evet, değişim demekle geçiştirilebilecek bir konu değil... Bu konu o kadar da basit değil."


 

Bakmadan Geçme