CHP'deki değişim savaşını kim kazanacak

Cumhuriyet Halk Partisi 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından değişim sinyalleri vermeye başlamıştı. Değişim fitilini yakanlar ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

CHP'deki değişim savaşını kim kazanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim gecesi bir çok kişinin istifasını beklediği Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kaybedilmesine rağmen istifa etmemiş ve yola devam etme kararı almıştı. Kılıçdaroğlu, değişim sinyallerine, ‘ CHP tek adam partisi değildir. CHP her zaman bir kadro partisi olmuştur’ dedi. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’dan Ankara, CHP Genel merkezine değişim için yürüyüş başlattı. Ve CHP içindeki Kadrolara şu şekilde seslendi: “CHP nin yiğit örgütleri; Sizlere Kızılcahamam dan sesleniyorum. Sizi”Adam yerine koymayan”, hiçbir konuda fikrinizi almayan, tek adam rejimine yüksek sesle niye YETER ARTIK DEMİYORSUNUZ. Toplayın sizi seçenleri, fikrini alın yeter! Kaç seçim daha kaybedelim? Genel Başkandan başlayarak toptan bir değişim dışında toparlanma şansımız yok.. Yerel seçimden sonra pişmanlığında anlamı yok. Cesur olun lütfen!’  

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ise iktidariçin değişim adlı internet sitesi kurarak gençlerin ve seçmenin fikirlerini yansıtabileceği bir web sitesi kurdu. İmamoğlu, “Değişime davet: CHP’de değişim, Türkiye’de değişim, iktidar için değişim sürecine katılımınızı, görüş ve önerilerinizi bekliyoruz” dedi. 


 

Bakmadan Geçme