CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman: Diğer şehirlerden hiç kimseyi davet etmedim

Seçime sayılı günler kala CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman: Diğer şehirlerden hiç kimseyi davet etmedim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yürüttükleri kampa sürecine değinen Bekir Yaman, “15 milletvekilli adayımız var ve listeye giremeyenlerde aynı özveride sahada çalışıyorlar” dedi. Yapılan çalışmaların halkta karşılığının olduğunu ve kendilerinin bir şey demeden vatandaşların hemen ekonomiyi anlatmaya başladıklarını söyledi.

Genel Başkanımız ile ilgili halkta hiçbir sıkıntı yok tam aksine teveccühleri var diyen Yaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan için ise aynı durumun söz konusu olmadığını çünkü sözlerine güvenin azaldığını söyledi.

‘DİPLOMALI İŞSİZLER’

Gençlerin durumu hakkında da konuşan Yaman, gençlere üzülerek diplomalı işsizler dediğini, kendi kızının da aynı durumda olduğunu söyledi. Üniversiteyi hem kazanmanın hem de bitirip iş bulmanın ayrı bir dert olduğunu belirten Yaman, “Kendi mesleğinde olmayan işlerde çalışıyorlar. Yeter ki anne baba eline bakmayalım, elimizde bir harçlığımız olsun, arkadaşlarımızla bir kafeye gidelim, çay içebilelim diye düşünüyorlar. Her gün kafeye gitme durumları yok. Çünkü çayın, kahvenin miktarı belli ve Türkiye iyi yönetilmiyor fakat bizim iktidarımızda, yolsuzluk çözüme kavuşacaktır." diye açıklamalarına ekledi.

Ekrem İmamoğlu’nun Konya ziyaretine de değinen Bekir Yaman, AK Parti’nin Konya mitingine diğer illerden otobüslerle insanları taşıdığını ve belirtilen saatten geç başladıklarını fakat kendisinin ise diğer şehirlerden hiç kimseyi davet etmediğini söyledi. “Kendi gücümüzü görelim çünkü dışarıdan gelen aldatır. Ben 1977-1978’deki Ecevit zamanındaki coşkuyu gördüm. Çünkü çok iyi dönüşler geldi.” dedi.

İmamoğlu’nun programında herhangi bir sorunun yaşanmaması ile ilgili de konuşan Yaman, “Dün görüştüm, bugün de görüşeceğim. Sayın Valimize ve Sayın Emniyet Müdürümüze, onun nezdinde tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Telefonda da teşekkür ettim. Ben önceden de il başkanı vekiliydim, hiçbir emniyet müdürümüzle valimizle bir sıkıntımız olmadı. Çünkü karşılıklı anlayış ve yasal çerçevede, ben onların hepsini devletin valisi olarak görüyorum’’ dedi.
Erzurum’da yaşanan provokasyon girişimine de değinen Yaman, bunun Ekrem İmamoğlu’na değil millete karşı gerçekleştirilmiş bir saldırı olduğunu ve orada emniyet müdürü ile valinin çaresizliğini gördüklerini söyledi.

‘KAZANINCA MİLLİ İRADE, KAYBEDİNCE SİYASİ DARBE’

İktidara birtakım eleştirilerde bulunan Yaman, “Darbe olacak diyorlar. Kendileri seçildiği zaman milli irade, sandıktan çıkamayacaklarını görüyorlar siyasi darbe. Kesinlikle böyle bir şey düşünmüyoruz, bu zamana kadar seçimler nasıl yapıldıysa aynı şekilde devam edecektir diye düşünüyorum. Bir de şu var önceki seçimlerde adalet ve içişleri bakanları istifa eder, tarafsız bir atama yapılırdı. Oysa ne yazık ki şimdi ne içişleri ne de adalet bakanı istifa ediyorlar. AK Partili adalet ve içişleri bakanı gibi davranıyor. Bunların söylemleri çok yanlış halkı germeyelim, gerdikçe, kutuplaştırdıkça insanlarımızın birbirine saygısı azalıyor” ifadelerine yer verdi.

AK Parti ve MHP’de arkadaşlarımız, komşularımız, köylülerimiz var diyen Yaman, “hiçbir siyasi parti düşmanımız değildir. Biz diğer siyasi partileri rakibimiz olarak görüyoruz.” dedi.

‘5 MİLLETVEKİLİ VE 2 KATI OY BEKLİYORUZ’  

Aday listesi ilk açıklandığında Konya’da, 5 milletvekili çıkartmayı beklediklerini çünkü parti örgütünde emeği geçen insanların listede olduğunu belirten Yaman, 2018 yılındaki seçimlerde 9.7 oy aldıklarını ve bu sefer ise iki katına çıkacağını düşündüğünü söyledi. Çok iyi bir çalışma sistemi uyguladıklarını ve sahada da karşılığını aldıklarının altını çizdi. Seçim günü ise herhangi bir sıkıntı var mı diye okulları gezip, sandıkların başında olacaklarını ve avukatları görevlendirdiklerini ifade etti.
Son olarak ise Yaman, “Milet İttifakı’nın mecliste çoğunluğu alacağına eminim, artı genel Başkanımızın da cumhurbaşkanı seçileceğine hiçbir kuşkum yok’’ diyerekten konuşmasını bitirdi.

Bakmadan Geçme