CHP'li Barış Bektaş: 'Yoksulluk arttıkça çocuk işçi sayısı da artıyor'
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Türkiye'de çocuk işçiliği sorununa dikkat çekerek, TBMM'de yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bektaş, 'Yoksulluk derinleştikçe çocuk işçi sayısı her geçen gün artıyor. Denetimsizlik ve kuralsızlık nedeniyle çocuk işçi ölümleri de artıyor' ifadelerini kullandı.
OECD verilerine atıfta bulunan Bektaş, Türkiye’nin çocuk yoksulluğunun en yüksek olduğu ikinci ülke konumunda olduğunu vurguladı ve bu durumu iktidarın uyguladığı politikaların bir sonucu olarak değerlendirdi. Bektaş, “İktidar çocuk işçiliği önlemek yerine, MESEM gibi sistemlerle çocukları ağır çalışma koşullarına mahkûm ediyor. 2025’in başından bu yana en az 78 çocuk iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi” dedi.
Bektaş, yaşanan son olaylara da dikkat çekerek, “Bu sabah, 15 yaşındaki bir çocuk çalıştığı marangoz atölyesinde uğradığı ağır işkence sonucu hayatını kaybetti. Çocukların kaderi sömürülmek ve iş cinayetlerinde ölmek olmamalıdır. İktidar, çocukları ucuz iş gücü olarak görmekten vazgeçmeli ve onların geleceğini korumalıdır” ifadelerini kullandı.
