• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'li Bektaş: 'Her üç kişiden biri işsiz veya umutsuz'

CHP'li Bektaş: 'Her üç kişiden biri işsiz veya umutsuz'

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Türkiye'de her üç kişiden birinin ya işsiz olduğunu ya da iş bulma umudunu kaybettiğini belirterek, mevcut durumun yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda bir yönetim krizi olduğunu savundu.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada işsizlik verileri üzerinden hükümeti eleştirdi. Bektaş, ülkede geniş tanımlı işsizlik oranlarının ciddi boyutlara ulaştığını savundu.

TÜİK’in açıkladığı atıl iş gücü oranına dikkat çeken Bektaş, bu oranın yüzde 29,7 seviyesinde olduğunu belirterek, “Bu tablo, her üç kişiden birinin ya işsiz olduğunu ya da iş bulma umudunu kaybettiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İşsizliğin yalnızca ekonomik bir sorun olmadığını dile getiren Bektaş, mevcut durumun aynı zamanda bir yönetim krizi olduğunu öne sürdü. Bektaş, çok sayıda kişinin iş aramaktan vazgeçtiğini, çalışanların ise geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.

Konuşmasında ekonomik politikaları da eleştiren Bektaş, yaşanan tablonun plansızlık ve liyakat eksikliğinden kaynaklandığını savunarak, emek gücünün giderek değersizleştirildiğini ileri sürdü.

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!