• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'li Çaçık: 'Boş tencereler bile konuşuyor, ama iktidar duymuyor'

CHP'li Çaçık: 'Boş tencereler bile konuşuyor, ama iktidar duymuyor'

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanlığı, 17 Ekim Yoksullukla Mücadele Günü kapsamında basın açıklamasında bulundu. Tencere- tavalı protesto sonrası konuşan Kadın Kolları Başkanı Bahar Altay Çaçık: 'Boş tencereler bile konuşuyor, ama iktidar duymuyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'li Çaçık:  'Boş tencereler bile konuşuyor, ama iktidar duymuyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Kadın Kolları, 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’nde ekonomik krize dikkat çekmek için tencere-tava eylemi düzenledi. Eylemin ardından yapılan basın açıklamasında, yoksulluğun toplumun her kesimini derinden etkilediği vurgulanarak, “Bugün sadece bir takvim yaprağı değil, ‘Yeter artık!’ deme günüdür” denildi.

“BİR ÖMÜR ÇALIŞAN EMEKLİ KURU EKMEĞE MUHTAÇ”

Açıklamada, emeklilerin, işçilerin ve gençlerin ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu vurgulandı. Çaçık, “Bir ömür alın teri döken emekliler bugün kuru ekmeğe muhtaç hale getirildi. Gençler ise geleceğe umutla bakmak yerine yurt ve burs kuyruklarında bekliyor” dedi. 

Kadın Kolları, bu durumun “yanlış ekonomik politikaların” sonucu olduğunu belirterek, Türkiye’de gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekti. Verilere göre, en yoksul yüzde 20 nüfus toplam gelirden yalnızca yüzde 6 pay alırken, en zengin yüzde 20 bu pastanın neredeyse yarısını alıyor.

CHP'li Çaçık:  'Boş tencereler bile konuşuyor, ama iktidar duymuyor'

“AÇLIK SINIRI 27 BİN, ASGARİ ÜCRET 22 BİN LİRA”

CHP’li kadınların açıklamasında ekonomik uçurumun boyutlarına ilişkin rakamlar da paylaşıldı. Açlık sınırının 27 bin TL’ye, yoksulluk sınırının ise 90 bin TL’nin üzerine çıktığı hatırlatılarak, “Net asgari ücret 22 bin 104 TL, en düşük emekli maaşı 16 bin 881 TL. Bu tablo, milyonlarca emekçinin açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildiğini gösteriyor” denildi.

“AİLE YILI DENİYOR, KADINLAR GEÇİM DERDİYLE BAŞ BAŞA”

İktidarın 2025 yılını “Aile Yılı” ilan etmesine de değinen Çaçık, “Kadınlar hâlâ geçim derdiyle boğuşuyor, şiddetle baş başa bırakılıyor. Boş tencereler bile artık konuşuyor, ama iktidar duymuyor” sözleriyle tepki gösterdi.

“CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILI, KADINLARIN YÜZYILI OLACAK”

Kadın Kolları Başkanı Çaçık, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Yoksulluğa, adaletsizliğe ve umutsuzluğa karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılı, kadınların yüzyılı olacak. Dayanışmayla, mücadeleyle ve kararlılıkla başaracağız.”

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!