CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak Konya'da konuştu

Konya iş dünyasıyla buluşmak için Konya ya gelen Ekonomi Masası Heyeti Başkanı CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ekonominin iyi olmadığı gibi, rotadan çıktığını bunun sonucunda da giderek fakirleştiğimizi söyledi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak Konya'da konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İş dünyasıyla ekonomiyle ilgili fikir alışverişi öncesi Dedeman Otel bir basın açıklaması yapan CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Mevcut iktidarın 17 yılda verdiği ekonomik zarar, 17 yılda düzeltilebilirse çok iyi. Konya da pandemi döneminde 71 bin kişi işsiz kalmış. En zengin ile en fakir arasındaki uçurum, çok artmıştır.  Net rezervlerimiz eksi 40 milyar dolar. Devlet krizinin en görünen yeri Merkez Bankasındaki yaşanan durum, özerk olmasına rağmen en çok müdahale edilen kurum. 4 yılda bir değişmesi gereken merkez bankası başkanı 4 sene de 4 kere değişmiştir. Dünyanın en yüksek faizi bizde, faizi sevmeyen bir iktidar bizi yönetmesine rağmen dolar kuru 19 Mart’ta 7 lira bu gün 8 küsur liradır.’’ dedi.

Dünya çapında ülkemizin güvenirliği kalmamıştır

Faik Öztrak ülkemizin dünya çapında güvenirliğinin kalmadığına dikkat çekerek, ‘’Ekonomi iyi değildir. Rotadan çıkmıştır. Milli gelirimiz gerilemiştir. Bunların hepsi sonucu ülke olarak fakirleştiğimizin görüntüsü ortadadır.  Ülkemizde olduğu gibi Konya’da bundan nasibini almıştır.  Türkiye’de iş kayıpları salgın öncesi ve sonrası devam etmiştir.  10 milyon işsiz vardır.  Konya’daki işsiz sayıda 71 bindir. Devlet kurumlarındaki aşınma ve bürokraside yıpranma devam etmektedirTürkiye borçlanarak büyümemelidir. Üretime ve döviz kazandıran ekonomi modelini oluşturulmalıdır. Biz iktidara geldiğimizde bunları hayata geçireceğiz’’ diye konuştu.

CHP Konya il Başkanı Barış Bektaş, ‘’Reel sektörün sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmak için ekonomi masası heyetimiz Konya ya geldi. Biz CHP iktidarında ülkemizin kaynaklarını 5 yandaş müeahite peşkeş çekmeyeceğiz. Üretimi destekleyip yanında olacak bir politika takip edeceğiz.’’ 

Basın açıklamasının ardın İş dünyasıyla ekonomi hakkında fikir alışverişindeki toplantıya geçildi. Öğleden sonra Meslek Odaları ziyaretleri ve akşamüzeri de Zafer ve Gedavet parkı civarında esnaf ziyareti yapılacaktır.

Bakmadan Geçme