CHP'ye, DSP'den katılım

Cumhuriyet Halk Partisine(CHP) Demokratik Sol Partinin(DSP) Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakına katılmasına tepki göstererek, DSP Tuzlukçu Önceki Dönem İlçe Başkanı Nevzat Şahin ile Yunak DSP İlçe Başkanı Hüseyin Atıcı ve yönetim kurulu üyeleri istifa ederek, CHP'ye katıldılar.

DSP’den CHP’ye katılanlara il binasında CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman ve CHP Konya 1.Sıra Milletvekili adayı Barış Bektaş rozetleri taktı. 

Rozet takma töreninde konuşan CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, “Ülkemizin birleştiren gücü olan partimize DSP’den katılım olması bizlere güç katacaktır. Partimizin kapıları bütün kesime açıktır. Bu seçimlerde bize katılanlarla ve güç verenlerle birlikte halkımızın desteğiyle Partimizin Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu kazanması için büyük katkı verecektir. Ülkemizin ve şehrimizin sorunları çözüme kavuşturulacağı gibi, her yönüyle rahat bir nefes alacaktır. Hiçbir vatandaşımız gelecek kaygısı yaşamayacaktır” dedi.    

DSP eski Yunak İlçe Başkanı Hüseyin Atıcı, “DSP Genel Merkezinin Cumhur İttifakına katılması ve destek vermesinden dolayı DSP’den istifa ederek, CHP’ye katıldık. Çünkü CHP, Ülkemizin geleceğine sahip çıktığı gibi, Cumhuriyetimize ve kazanımlarının da koruyucusudur. DSP Genel Merkezinin seçimlerindeki yanlış tercihi bizleri üzmüştür. Bundan sonra CHP saflarında yer alarak, halkın iktidarı için elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu.    
 

Bakmadan Geçme