CHP'li Belediye Başkanlarından Konya'da Ortak Bildiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, '11 büyükşehir belediye başkanı olarak, hizmet ettiğimiz 40 milyondan fazla yurttaşımızın yanında olduğumuzu, onların her derdiyle dertlendiğimizi ve çözüm projelerimizi hayata geçirdiğimizi tekrar vurguluyoruz.' dedi.

CHP'li Belediye Başkanlarından Konya'da Ortak Bildiri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet İttifakı'nın CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun öncülüğünde Konya'da buluştu.
Belediye Başkanlarının yayımladıkları ortak basın açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasakla ilgili birlik mesajı olduğu bildirildi. Basın metnini okuyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İktidar mensuplarının, hem Türkiye hem de dünyada tepki çeken bu anti-demokratik karar savunması ve adeta üst mahkemelere, kararın onanmasına dair medya üzerinden mesajlar vermesi olayın vahametini de ortaya koymaktadır. Mevcut hükümetin vesayetçi yargı mekanizmasıyla saldırması Türkiye demokrasisinin bekasına bir saldırıdır. Genç kuşakların geleceğine bir saldırıdır. Topluma, toplumun seçme hakkına kumpas kuran bir şantajdır. Bu şantaj boyun eğersek ülkemizi geri dönülmez bir karanlığa taşıyacaklar. Bu şantajı kabul etmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
 Milletin kendi iradesine sahip çıkacağını dile getiren Belediye Başkanları, şunları söyledi: "Milletimizin ferasetine, basiretine, vicdanına, irfanına güvenimiz tamdır. Millet kendi iradesine sahip çıkacak, kendisine sınırsız güç vehmedenlere sandıkta tarihi bir ders verecektir.” dedi.
 1980 darbesinde kapatılmış, mallarına el konulmuş, yöneticileri yargılanmış, gençleri işkence görmüş bir partinin evlatları olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Seyit Torun,
 “Bizler, bu iktidar döneminde suikast girişimlerine, linçlere, saldırılara uğramış ancak yılmamış, teslim olmamış, boyun eğmemiş; dirayetle, basiretle Millet İttifakı’nın mimarı olmuş, demokrasi cephesini genişletmiş, 6’lı masada büyük bir Türkiye İttifakı kurmuş Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde seçilmiş Belediye başkanlarıyız. Bu yolculukta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sonuna kadar güveniyoruz. Altılı masanın 2023 yılında ülkemizi seçim zaferine kavuşturacağına olan inancımız da tamdır. Unutmayın hiç bir koltuk, Türkiye'nin demokrasisi, milletin huzuru ile oynamaya değmez. İktidarın görevi, huzur ve sükûn içinde toplumu seçime götürmektir. Suni krizlerle halkımızı germek, toplumsal olaylara yol açacak kararlara imza atmak bu süreçte hiç bir kişi ya da grup fayda sağlamayacaktır. 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet ettiğimiz 40 milyondan fazla yurttaşımızın yanında olduğumuzu, onların her derdiyle dertlendiğimizi ve çözüm projelerimizi hayata geçirdiğimizi tekrar vurguluyoruz. Adalet, demokrasi, hak ve hukuk yolunda el ele, kol kola, omuz omuza yürüyerek bu birlikteliği daha da büyüteceğiz ve gelecek güzel günleri birlikte kucaklayacağız. Bu yolda, hep birlikte neler yapacağımızı da herkes görecek. Atatürk'ün dediği gibi “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Biz de umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Milletimiz de umudunu asla yitirmeyecektir" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Bakmadan Geçme