• Haberler
  • Ekonomi
  • Çiftçiler dikkat: Tarım Bakanlığı hesaplara yatırılacak ödemeyi resmen duyurdu!

Çiftçiler dikkat: Tarım Bakanlığı hesaplara yatırılacak ödemeyi resmen duyurdu!

Vatandaşların daha iyi şekilde tarım yapabilmesi için sürekli olarak destek açıklaması yapan Tarım Bakanlığı, son desteği resmen duyurdu. İşte vatandaşlara geçtiğimiz ay ödenen ve bundan sonra ödenecek rakamlar.

Çiftçiler dikkat: Tarım Bakanlığı hesaplara yatırılacak ödemeyi resmen duyurdu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geride bıraktığımız cuma günü, Eylül ayının ikinci tarımsal destek ödemesi, Türkiye genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıldı.

Bu destek ödemesi, Uzman Eller Projesi çerçevesinde sağlanıyor. Ayrıca, önümüzdeki günlerde ve haftalarda farklı alt başlıkları içeren tarımsal destek ödemelerinin de çiftçilere dağıtılması bekleniyor.

Bu destek ödemeleri, çiftçilerin tarım faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve tarımsal üretimlerini desteklemek amacıyla sağlanıyor.

Tarım sektörü Türkiye için önemli bir ekonomik sektördür ve çiftçilere yönelik destekler, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından kritik öneme sahip.

Çiftçiler dikkat: Tarım Bakanlığı hesaplara yatırılacak ödemeyi resmen duyurdu!

İŞTE VERİLEN DESTEKLER
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamasına göre, Avrupa Birliği katkılı kırsal destekler kapsamında yaklaşık 44.3 milyar TL hibe desteği verildi ve günümüze kadar 98 milyar liralık yatırım hayata geçirildi. Avrupa Birliği ile Türkiye'nin finansmanıyla 42 ilde uygulanan parti programı ile yatırımcılar tarafından hazırlanan proje ile 16 farklı sektörde destek veriliyor. Hayvancılık ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlenmesi ilgili projelerde 500.000 Euro'ya, işletme ve pazarlama alandaki projelerde ise 3 milyon Euro'ya kadar olan yatırımlara yüzde 50-70 aralığında destekler sağlanıyor.

Bakmadan Geçme