Cihanbeyli'den deprem bölgesine küçükbaş hayvan yardımı

Ülkemizin yaşadığı büyük depremlerin ardından 11 ilimiz için tüm imkanlarını seferber eden Cihanbeyli Belediyesi, yaraların sarılması noktasındaki çalışmalarına devam ediyor. İlçede Başkan Mehmet Kale'nin çağrısıyla depremzede yetiştiriciler için yüzlerce küçükbaş hayvan toplandı.

Cihanbeyli'den deprem bölgesine küçükbaş hayvan yardımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde ülkemizin yaşadığı depremlerin ardından büyük bir yardımlaşma seferberliği başlatıldı. İlçe belediyesi tüm imkanlarını depremden etkilenen iller için seferber ederken, vatandaşların yardımlarının toplandığı da bir merkez oldu.

Temel ihtiyaç maddelerinin yer aldığı onlarca tır bölgeye gönderildi. Belediye ekipleri de arama-kurtarma başta olmak üzere depremin yıkımlara neden olduğu kentlerdeki farklı çalışmalara katıldı. 

“YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Deprem bölgesindeki yaraların sarılması çalışmalarına her türlü desteğin verildiği ilçede yeni bir kampanya daha gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin çağrısıyla depremzede yetiştiricilere destek amacıyla yüzlerce küçükbaş hayvan toplandı. Başkan Kale kampanyaya kısa süre içerisinde büyük bir katılımın olduğunu belirterek 500’den fazla küçükbaş hayvan toplandığını açıkladı. Bu hayvanlardan bir bölümünün geliri deprem bölgesi için kullanılmak üzere kaymakamlık tarafından ihale ile satıldığını ifade eden Kale, büyük bir bölümünün de depremzede yetiştiricilere dağıtılmak üzere Gaziantep Valiliği görevlilerine teslim edildiğini açıkladı.

Kale “Organizasyondaki emekleri dolayısıyla başta Kaymakamımız Fatih Uzun olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza, belediye personelimize ve destek veren tüm vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İlçemiz muazzam bir dayanışma örneği sergiliyor. Yaralarımızı birlikte sarıyoruz” dedi.

Cihanbeyli Belediyesi ekiplerinin deprem bölgesindeki nöbetlerine devam ettiğini hatırlatan Başkan Mehmet Kale, bölgeye yeni ekipman desteği verdiklerini ve gerek arama-kurtarma çalışmalarında gerekse de yaraların sarılması noktasında canla başla görev yapan çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme