Çin'de genç işsizlere sıra dışı çözüm

Çin'de genç işsizlere alışılmamış bir çözüm bulundu. 300 bin genci kırsal bölgelere iki üç yıllığına gönderip iş bulmalarını sağlıyor.

Çin'de genç işsizlere sıra dışı çözüm
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çin'in güneydoğusundaki Guangdong eyaleti 125 milyonu aşkın bir nüfusa sahip ayrıca çok zengin bir bölgedir. Geçtiğimiz aylarda eyalet yönetimi, üniversite mezunlarının ve genç girişimcilerin kırsal bölgelerde iş bulmasına yardımcı olacağını açıkladı.
İŞSİZLİK REKOR SEVİYEDE
Çin'de 16 ila 24 yaşında olup da kentlerde yaşayan gençlerin işsizlik oranı resmi rakamlara göre yüzde 19,6. Bu, şimdiye kadar bu konuda kayda geçirilen en yüksek oran ayrıca bu sene rekor seviyede öğrenci üniversiteden mezun olacak. Bu da yaklaşık 11,6 milyon kişinin daha iş arayacağı anlamına geliyor. 
"KÖY EKONOMİSİ YENİDEN CANLANDIRILACAK" 
Devlet Başkanı Şi Cinping de Aralık'ta "köy ekonomisinin yeniden canlandırılması" için kentte yaşayan gençlere çağrıda bulunmuştu. 
Singapur merkezli Hinrich Vakfı'ndan araştırmacı Alex Capri, 2020 kasımında yapılan gösterileri hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: "Eğer COVID-19 protestoları bir şey ortaya koyduysa, o da kentlerdeki iyi eğitimli ve öfkeli çok sayıda gencin iktidardaki Çin Komünist Partisi'ne büyük sorunlar yaratabileceğidir. Onları kırsaldaki küçük köylere dağıtmak bu riski düşürebilir ve bir ihtimal, Çin'deki gelir adaletsizliğini azaltabilir."

Bakmadan Geçme