Çin ve Kırgızistan'dan 1 milyar dolarlık anlaşma

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Çin'i ziyaret etti. İkiülke arasında değeri 1 milyar doları aşan anlaşmalar imzalandı.

Çin ve Kırgızistan'dan 1 milyar dolarlık anlaşma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un 17-20 Mayıs tarihlerinde Çin’e gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret sırasında iki ülke arasında değeri bir milyon doları aşan farklı alanlarda önemli anlaşmalara imza konuldu.


Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kırgızistan Enerji Bakanlığı ile Çinli bir enerji şirketi arasında Kırgızistan'ın Issık Göl bölgesinde 800 milyon euro değerinde bin megavat kapasiteli güneş enerjisi santralinin inşasına ilişkin yatırım anlaşması imzalandığı belirtildi.

GÜBRE ÜRETİM TESİSİ KURULACAK
Kırgızistan Tarım Bakanlığı ile Çinli tarım şirketinin Kırgızistan'da 260 milyon dolarlık bir gübre üretim tesisi kurulmasına yönelik anlaşma imzaladığı kaydedilen açıklamada, Kırgızistan Enerji Bakanlığı ile Çinli Universal Energy şirketinin 100 milyon dolar değerinde mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.


Cumhurbaşkanlığı açıklamasına göre Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanlığı ile Çinli film şirketi arasında ortak bir dizi çekilmesine yönelik 38 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzalandı. Yine aynı Bakanlık ve Çinli bir medya şirketi arasında 25 milyon ABD doları değerinde ortak bir dizi projesine ilişkin anlaşma imzalandığı kaydedildi.

Bakmadan Geçme