Çip krizi çözülemedi

Tedarik nedeniyle otomobil sektörünü sarsan çip krizi devam ediyor. Ford, dünyada devam eden yarı iletken çip krizi nedeniyle 13 Ekim'de öngörülen Romanya'daki fabrikanın üretimini 21 Ekim'e uzadığını açıkladı.   

Çip krizi çözülemedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günümüzde, teknolojinin her alanında kullanılan çipler, küçük ev aletleri, otomotiv sektörü, giyilebilir elektronik kıyafetler, sağlık sektörü gibi birçok alanda çip kullanılıyor. Pandemi döneminde yavaşlayan çip üretimi, teknolojinin kullanıldığı her alanda sekteye uğradı. Arz-talep ve üretimdeki sorunlardan birisi olarak gündeme gelen çip sorunu 2022 yılının ikinci yarısında düşüş göstermesine karşın sorun bitmiş değil. Son olarak çip krizi ile ilgili Ford Otosan'dan bir KAP açıklaması geldi. KAP'ta Romanya'daki fabrikanın üretiminin 21 Ekim'e uzadığı bildirildi.

SATIŞ TAHMİNLERİNE ÖNEMLİ ETKİ ETMEYECEK

Açıklama şu şekilde "Ana ortaklarımızdan Ford Motor Company'nin aldığı önlemler ve şirketimizin tedarikçileri ile yaptığı planlamalarla küresel çaptaki bu krizin etkilerinin en aza indirilmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürmekle birlikte, Craiova Fabrikamızda 13 Ekim tarihinde araç ve motor üretimine verilen kısa süreli ara söz konusu tedarik probleminin devam etmesi sebebiyle 21 Ekim tarihine kadar uzatılmıştır. İzleyen aylarda planlanan üretim temposundaki artış sayesinde duruşun üretim kaybı etkisinin azaltılmasıyla, Craiova Fabrikamızın 2022 yılı toplam üretim ve satış adet tahminleri üzerinde önemli bir etki oluşmayacağı beklenmektedir" UFUK KENDİRCİ

Bakmadan Geçme