Çıta yükseliyor...

Ilgın Belediyesi'nin projeleri dahilinde bulunan çalışmalar, Ilgın'da kısa süre sonra fark yaratacağa benziyor. 2021'de konan hedeflerin üzerine çıkan Ilgın Belediyesi dur durak bilmeden ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Ilgın Belediye Başkanı Ertaş yapımı tamamlanan ve devam eden projeler hakkında hakimiyet.com haber merkezine bilgiler verdi.

Çıta yükseliyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAKİMİYET.COM HABER MERKEZİ

Ilgın Belediyesi 2021’de koyduğu 250 bin metrekare kilitli parke taşı doşemesinin üzerine çıkarak 255 bin metrekare döşemeyle çıtayı yükseltti. Yol çalışmalarında 2022’de ise kendisine 400 bin metrekare kilitli parke taşı döşemesi hedefi koyan Ilgın Belediyesi’nde çalışmalar son hızla devam ediyor.

Hacı Elmas Caddesi’nde 2.2 km sıcak asfalt çalışması, 655 bin 800 metrekare kilitli taş yol yapımı ve 112.bin 550 metrekare kilitli taş yol yama çalışması ile ilçenin görünümünü değiştirmeye başlayan Ilgın Belediyesi, 280 bin 950 metrekare ve 34 bin 330 metrekare sathi kaplama çalışmaları ile Ilgınlılar’ın da takdirini kazanıyor. Çalışmaları gerçekleştirebilmek için ekipman ve araç filosunu da güçlendiren Ilgın Belediyesi bu kapsamda 937 bin TL’ye eksvatör, 472 bin TL’ye kazıcı-yükleyici, taş toplama robotu, 543 bin 550 TL yol süpürme aracı, 532 bin TL’ye arazöz, 660 bin TL’ye çöp toplama aracı, 1 milyon 400 bin TL’ye kazıcı-yükleyici, 121 bin TL’ye alınan yol süpürme makinesini de listesine ekledi.

D-300 KARAYOLU

D-300 Karayolu’nda şehrin giriş noktasından çıkış noktasına kadar yol genişletme ve yenileme çalışmasını tamamlayan ekipler, ayrıca şehir estetiği açısından önem arz eden peyzaj düzenlemesi için proje çalışmalarını da tamamladı. Bundan sonraki süreçte ise peyzaj düzenlemesi yapılacak.

D-300 KARAYOLU YAYA ÜST GEÇİT

Ilgın Ticaret Borsası Fen Lisesi önünde projelendirilen D-300 karayolu yaya üst geçidi projesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tamamlandığını belirten Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, “İlçemizin güzelleşmesi ve hemşehrilerimizin rahat bir yaşam sürmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla irtibat içerisinde canla başla çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

BÖLGE KAPALI HAYVAN PAZARI

Konya Büyükşehir Belediyesi, KOP ve Ilgın Belediyesi Protokolü ile projesi başlayan Ilgın Bölge Kapalı Hayvan Pazarı’nın tamamlandığını söyleyen Ertaş, “Pazar alanı içerisinde büyükbaş ve küçükbaş padoglar, hayvan otelleri, sosyal tesisler, dezenfektan noktaları ve karantina üniteleri bulunuyor. Buranın Ağustos ayında açılışı yapıldı” diye konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİ

Ertaş ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ovası Projesi (KOP) ve Ilgın Belediyesi Protokolü ile Ilgın Kültür Merkezi yapımının tamamlandığını da belirterek “İhale bedeli 6 bin 142 TL olan bu projemizin tefrişat malzemelerinin temini yapılmaktadır. Ilgın’ın kültürel ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılayacak olan Ilgın Kültür Merkezi geniş çaplı konferans etkinlikleri, çok amaçlı salon, sinema salonu, bebek ve çocuk kütüphaneleri ile kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak” dedi.

KAPALI SEBZE PAZARI GES İHALEYE ÇIKIYOR

150 kW Kapalı Pazar Yeri GES Projesinin yapımının tamamlandığını söyleyen Ertaş, “Ilgın Belediyesi olarak hem tasarruf sağlamış olacağız hem de temiz enerji üreteceğiz. Bölge Kapalı Hayvan Pazarı için hazırlamış olduğumuz 560 kW GES Projemizin ihale hazırlıklarını yapıyoruz. Ilgın Belediyesi olarak hem tasarruf sağlamış olacağız hem de temiz enerji üreteceğiz” diye konuştu.

ILGIN’A 4 ÇİM SAHA

İlçede 4 adet sentetik çim halı saha yer teslimi yapıldı. Ağalar Mahallesi, Harmanyazı Mahallesi, Gökçeyurt Mahallesi, Mecidiye Mahallesi’nde çim sahaların yapımı tamamlandı.

EKMEK FIRINI PROJESİ

Ertaş, ilçedeki projelerle ilgili “Halkımızın daha temiz, sağlıklı, hijyenik ortamda üretilen ürünleri tüketmesi amacıyla, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı Normalarına uygun şekilde ihalesi yapıldı. Ekim Ayı içerisinde açılışı yapılacaktır.

GALERİCİLER SİTESİ

İhaleye çıkma hazırlığında olan Ilgın Otogarı yanındaki alanda galericiler için modern bir galeri sitesi oluşturulacak olup bu projemizin üst katı spor salonu olacak şekilde tasarlanarak çalışmaları tamamlandı.

ILGIN VAGON KAFE VERESTORANT

Ayrıca D-300 Karayolu Konya - Ilgın girişi üzerinde konumlandırılan Ilgın Kafe ve Restoran vagonlarımızı hem şehrimizin tanıtımı için hem de D-300 Karayolu’nu Ilgın adına daha aktif kullanabilmek için hizmete açıyoruz.

D-300 KARAYOLU ÇALIŞMASI

D-300 Karayolunda şehrimizin giriş noktasından çıkış noktasına kadar yol genişletme ve yenileme çalışması tamamlandı. Ayrıca şehir estetiği açısından önem arz eden peyzaj düzenlemesi için proje çalışmalarımız tamamlanmış olup peyzaj düzenlenmelerine başlandı.

İLÇE TARIM veORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hizmet Binası'nın yapımı Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlandı ve hizmet vermeye başladı.

GENÇLİK MERKEZİ

Ayrıca ilçemiz gençlerinin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesini sağlayacak ve sportif etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Gençlik Merkezi'nin yapımı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçemize 3 milyon 500 bin TL ihale bedeli ile kazandırıldı.

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ,AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ VE 112 ASHİ BİNASI

Ilgın Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alana yapılan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 ASHİ Binası yapımı tamamlanarak açılışı yapıldı.

YIK-YAP OKUL PROJELERİ

100.Yıl İlkokulu (24 Derslik) Atatürk İlkokulu (24 Derslik) İnönü İlkokulu (24 Derslik) Cumhuriyet Ortaokulu (24 Derslik) projeleri için eski İlçe Sağlık Müdürlüğü binamızın bulunduğu alanı yeniden revize ediyoruz. Yıkım ve yapım işlemleri belediyemiz tarafından karşılanacak olan 10 üniteli Ağız Ve Diş Sağlığı Hizmet Binası için meclis kararımızı aldık. Tüm işlemler tamamlandığında sağlık alanında kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğümüze teslimini gerçekleştireceğiz.

DRONE İLE İLAÇLAMA 4 BİN DEKAR

Ilgın Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bugün de ‘Üretmek Sizden Destek Bizden’ sloganı ile çiftçilerimizin yanında olup onlara destek vermek için drone ile ilaçlama projemizi ücretsiz olarak faaliyete geçirdik. İnşallah hazırladığımız proje ile pilot bölge olarak başlatmış olduğumuz drone ile ilaçlama çalışmamızı daha geniş kapsamda yapmaya başlayacağız. Tüm çiftçilerimizin ürünü bol, hasadı ve kazancı bereketli olsun.

KAMYON ÜZERİ KATI GÜBRE DAĞITMA MAKİNESİ

Kamyon üzeri Katı Gübre Dağıtma Makinemizle Ilgın’da ki çiftçilerimizin hizmetindeyiz. Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın Belediyesi ve Ilgın Ziraat Odası’nın ortak projesi ile, çiftçimizin gübre maliyetini düşürmek ve organik tarım teşvikini artırarak amacıyla şehrimize kazandırılan Katı Gübre Dağıtma Makinemiz hayırlı olsun.

SIFIR ATIK EYLEM PLANI

İsrafın önlenmesi Doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılması Atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılması noktasında mevcut sistemi daha düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir temele oturtmak amacıyla Sıfır Atık Eylem Planlaması kapsamında; Mevlana Kalkınma Ajansıyla birlikte Sıfır Atık Eylem Planı Teknik Destek Protokülünü imzaladık ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan hibe olarak 750 bin TL'lik sıfır atık istasyonu şehrmize kazandırdık.

ILGIN'DATURİZMEKADIN ELİDEĞİYOR

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunmuş olduğumuz "Ilgın'da Turizme Kadın Eli Değiyor" projemizin imza törenini gerçekleştirdik. Konya’mızın termal turizm şehri olan Ilgın’da hem kendi termal tesislerimizin hem de bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerin buklet malzemelerini karşılamak amacıyla hazırladığımız projemizle kadınlarımıza iş istihdamı sağlamış olacağız.

ILGIN TANITIM FUARLARI

Konya'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan şehrimizin doğasını, tarihini, kültürünü ve şifa kaynağı termal kaplıcalarını tüm yönleriyle en güzel şekilde tanıtmak için; İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'da düzenlenen fuarlara katıldık” şeklinde bilgiler verdi.

Bakmadan Geçme