Çocuğunuz varsa aylık alacaksınız! İşte hükümetten yeni aile destek ödemesi

Seçim döneminde destek ödemelerini artırma sözü veren hükümet, ihtiyaç sahibi çocuklu ailelere yapacağı yeni ödemeyi tanıttı. İşte aylık 4200 lira almanın merak edilen şartları.

Çocuğunuz varsa aylık alacaksınız! İşte hükümetten yeni aile destek ödemesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlet tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, ailelere 1 yıl süresince maddi destek sağlanacak. Destek miktarı, çocuk sayısına bağlı olarak değişecek ve en düşük ödeme 4.200 TL olarak belirlendi.

Aile Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 1-2 çocuklu ailelere aylık 350 TL destek verilecek ve bu yardım 1 yıl boyunca devam edecek. Destek miktarı, ailelerin çocuk sayısına göre değişiklik gösterecek ve ailelerin mali zorlukları hafifletilecek.

BAŞVURU E-DEVLET'DEN ÖDEME PTT'DEN

Yardım ödemeleri için başvurular, e-Devlet üzerinden yapılabilecek ve ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek. Başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılabileceği belirtildi. Aylık yardımdan yararlanmak isteyen aileler başvurularını hemen yapabilirler. Başvurular, ilgili kurum tarafından incelenerek 10 gün içinde sonuçlandırılacak.

Devletin 1 yıl boyunca yapacağı destek ödemeleri, gelir düzeyi düşük ve çocuk sahibi olan ailelere büyük bir rahatlama sağlayacak. Ailelerin mali sıkıntıları hafifleyecek ve çocuklarının daha iyi bir geleceğe sahip olması amaçlanmaktadır. Bu destekle birlikte aileler, günlük yaşamlarını daha kolay sürdürebilecekler ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaları desteklenecek.

Bakmadan Geçme