Çocukların heyecanı kostümlere yansıyor: 23 nisan öncesi terzilerin yoğun çalışması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi, çocuklar için özel kostümler diken terziler, çocukların heyecanını ve mutluluğunu görerek taleplerini karşılamak için gece gündüz çalışıyorlar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, kostüm diken terzilerde yoğun bir aktivite başladı. Çocuklar, bu özel gün için hayallerindeki kostümleri diktirmek için terzilere akın etti. Okullardaki gösteriler için özel kıyafetler arayan öğrenciler, terzilere taleplerini iletti. Terziler, çocukların isteklerini titizlikle dinleyip onların hayallerindeki kostümleri dikti. 23 Nisan öncesinde, terziler hazırladıkları kostümleri çocuklara teslim ettiğinde, çocukların yüzlerindeki mutluluk okunuyordu.

Bu yoğunluğun farkında olan bir terzi, Mevlüt Özdemir, 20 yıldır bu işi yaptığını ve özellikle 23 Nisan ve çocukların doğum günleri gibi özel günlerde işlerinin arttığını ifade etti. Özdemir, "Şu anda uğraşımız 23 Nisan ile alakalı. Gece gündüz çalışarak çocuklarımızın taleplerini karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Çocukların ilk kez kostüm diktirmelerinden dolayı heyecanlı olduklarını belirten Özdemir, "Genelde ilk gelenlerin ilk deneyimi olacağı için ciddi bir heyecan, hareketlilik oluyor. Biz de onların mutluluğu ile mutlu oluyoruz. Taleplerini karşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Özdemir, çocukların kostüm konusunda oldukça ilginç istekleri olduğunu da belirtti. "Her türlü şey var. Bizde sınırlama yok. Tabirde hata olmaz ise biz fotokopi makinesiyiz. Bize resim, görsel gelir, neyse biz de ona çalışırız" diyerek çocukların hayal gücünün sınırlarını zorladıklarını dile getirdi.

Bakmadan Geçme