Çöl tozu, görüş mesafesinde düşüşe ve hava kalitesinde azalmaya neden oldu

İstanbul'da çöl tozu nedeniyle görüş mesafesinde düşüş ve hava kalitesinde azalma meydana geldi.

İstanbul, son günlerde etkileyici bir doğa olayıyla karşı karşıya. Şehir, çöl tozu nedeniyle görüş mesafesinde belirgin bir düşüş ve hava kalitesinde azalma yaşıyor.

Çöl tozu, görüş mesafesinde düşüşe ve hava kalitesinde azalmaya neden oldu

Afrika'daki Sahra Çölü'nden yüksek rüzgarlarla taşınan ince toz partiküllerinden oluşan çöl tozu, binlerce kilometre öteden Türkiye'ye taşınarak İstanbul'u olumsuz yönde etkiledi.

Son günlerde, İstanbul'da yaşayanlar, tipikin ötesinde bir hava kirliliği ve puslu bir görüş mesafesi ile karşı karşıya kaldılar. Meteoroloji uzmanları, bu durumun çöl tozunun etkisi olduğunu belirtiyorlar. Özellikle astım gibi solunum yolu hastalıkları olan kişilerin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Çöl tozunun etkisinin ne kadar süreceği konusunda kesin bir tahmin yapılamazken, meteoroloji uzmanlarına göre rüzgarların yönü ve şiddeti bu durumu belirleyecek önemli faktörler arasında yer alıyor.

İstanbul'da yaşayan vatandaşların, bu olağanüstü doğa olayının etkilerine karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerektiği öneriliyor.

AA

Bakmadan Geçme