• Haberler
  • Türkiye
  • ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden yenilikçi adım: Kahverengi deniz yosunu tabanlı çevre dostu ambalajlar

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden yenilikçi adım: Kahverengi deniz yosunu tabanlı çevre dostu ambalajlar

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri, doğal kaynaklardan ilham alarak gıdaların bozulmasını önleyen çevre dostu bir ambalaj geliştirdiler.

Denizlerimizin zengin doğal kaynaklarından biri olan kahverengi deniz yosunu, artık gıda ambalajlarının üretiminde kullanılıyor. Öğrenciler, yosunun antimikrobiyal özelliklerini kullanarak, gıdaların raf ömrünü uzatan ve çevreye dost bir ambalaj geliştirdiler.

Projenin lideri olan Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ayşe Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gıda endüstrisindeki ambalaj atıklarının çevreye olan zararlarına dikkat çekmek ve bu soruna çözüm üretmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Doğal kaynaklardan elde edilen ve çevreye zarar vermeyen ambalajlarımız, gıda ürünlerinin tazeliğini korurken aynı zamanda doğaya da saygı gösteriyor" dedi.

Proje kapsamında geliştirilen ambalajlar, hem dayanıklı yapısıyla hem de gıdaların bozulmasını önleyen özellikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, bu yenilikçi ambalajların üretiminde doğal kaynaklara zarar verilmeden sürdürülebilir bir yöntem kullanılması, çevre bilincinin artırılmasına da katkı sağlıyor.

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz da konuyla ilgili olarak, öğrencilerin yaptığı bu çalışmanın sadece akademik anlamda değil, aynı zamanda endüstriyel alanda da büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, genç araştırmacıları tebrik etti.

Geliştirilen bu çevre dostu ambalajlar, sadece gıda endüstrisinde değil, aynı zamanda diğer sektörlerde de kullanılarak plastik atıklarının azaltılmasına ve doğal kaynakların korunmasına katkı sağlayacak.

AA

Bakmadan Geçme