Çorum Ramazan ayı boyunca Gazze için ayakta

Çorum'da 'Ramazan Ayı Boyunca Gazze İçin Ayaktayız' etkinliği düzenlendi.

Çorum'da Özgür-Der öncülüğünde düzenlenen "Ramazan Ayı Boyunca Gazze İçin Ayaktayız" etkinliğinde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları şiddetle kınandı.

Hürriyet Meydanı'nda toplanan Özgür-Der üyeleri, "Mücahitlerin Kararlılığı İsrail ve ABD'yi Korkutuyor", "Direniş, Ümmeti Diriltiyor" gibi sloganlarla donatılmış dövizler taşıdı.

Özgür-Der Başkanı Bülent Gökgöz, yaptığı açıklamada Gazze'nin, Çorum'un Uğurludağ ilçesi kadar küçük bir yer olduğunu, ancak bu küçük alanda 2,5 milyon insanın sıkıştığını belirtti.

Gökgöz, Gazze halkının hem açlıkla hem de bombardımanla imtihan edildiğini vurgulayarak, buna rağmen halkın Mescid-i Aksa'yı teslim etmemek için kararlı bir şekilde direndiğini dile getirdi.

Açıklamasında Gazze'nin açık hava hapishanesine dönüştüğüne dikkat çeken Gökgöz, Çin'in işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan'ın da Gazze gibi açık hava hapishanesi olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bu iki coğrafyayı da sahiplenmesi gerektiğini ifade eden Gökgöz, "Dua müminin silahıdır, bunu unutmayalım. Ayrıca elimizden geldiğince çevremizdeki insanlara bu zulümleri anlatmalıyız. Ailelerimize, çocuklarımıza ve kardeşlerimize yaşanan zulmü aktarmalıyız ve onların direnişine şahit olmalıyız. Ayrıca, maddi imkanlarımızı kullanarak bu insanlara destek olabiliriz." şeklinde konuştu.

Gökgöz, vatandaşları İsrail mallarını boykot etmeye davet etti.

AA

Bakmadan Geçme