Crunch: Crunch Nedir? Crunch Yapımı!

Crunch bir çikolata olduğunu varsayarsak çikolatada bulunan faydaları sayabiliriz. Yani kalp krizi riskini büyük ölçüde azaltmaktadır.

En başta Nestle markasının çıkardığı şişmiş pirinçle yapılan kalıp sütlü çikolatadır.

Crunch’ın faydaları nelerdir?

Crunch bir çikolata olduğunu varsayarsak çikolatada bulunan faydaları sayabiliriz. Yani kalp krizi riskini büyük ölçüde azaltmaktadır.

Yükselen tansiyonun düşmesinde önemli rol oynar, kanser hücrelerini azaltarak fazlaca enerji verir (bitter çikolata aralarında en fazla enerji verenidir), stresi azaltır, Bitter çikolatada bulunan flavonaller cildi güneş hasarlarına karşı koruyabilir. Ancak bunların faydalarını görebilmek için evde yapmamız daha mantıklıdır şimdide İki malzemeyle nasıl crunch yapabiliriz onu görelim.

İki malzemeli Crunch tarifi

Malzemeler:

5 tatlı kaşığı Buğday ya da karabuğday Bulgurda olur

1 paket Bitter Çikolata

Yapılışı:

Buğdayları tavada kısık ateşte kavurarak patlatıyoruz ve Bitter Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.

Dikkat! Bitter çikolatayı benmari usulü eritirken sıcak su kaseye değmeyecek. Daha sonra buğdayların olduğu kaba Bitter çikolatayı döküyoruz ve karıştırıyoruz bitter çikolata buğdayların her yerine işleyince ye kadar karıştırıyoruz. Ve hepsini fırın tepsisine ya da Borcama (yağlı kağıdın üstüne) döküyoruz istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz ve daha sonra buz dolabında 1 2 saat bekletiyoruz.

Bakmadan Geçme