• Haberler
  • Türkiye
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin büyükelçisini kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin büyükelçisini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni görevlerine başlayan beş ülke büyükelçisini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan, Gana, Filistin, Gine ve Japonya’nın Türkiye’deki yeni büyükelçilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Kabulde, büyükelçiler güven mektuplarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.

Kabulde Lübnan Büyükelçisi Munir Anuti, Gana Büyükelçisi Abdul Nasiruddin, Filistin Büyükelçisi Nasri Halil Salim Ebu Ceyş, Gine Büyükelçisi Abdulaye Fofana ve Japonya Büyükelçisi Masami Tamura yer aldı.

Büyükelçilik mensupları ve aile fertlerinin de hazır bulunduğu törende, Erdoğan ile büyükelçiler hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulün ardından büyükelçilerle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Tören sırasında duygusal bir an da yaşandı. Lübnan Büyükelçisi Munir Anuti’nin küçük kızı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kendi elleriyle çizdiği bir resmi hediye etti. Erdoğan’ın bu jest karşısında gülümsediği ve küçük kıza teşekkür ettiği görüldü.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!