• Haberler
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: 'Vatandaşı enflasyona ezdirmeyiz!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: 'Vatandaşı enflasyona ezdirmeyiz!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ilişkin soruları yanıtladı. Vatandaşları ezdirmeyeceklerini dille getirdi.

Dünya İklim Eylemi Zirvesi dolayısıyla Dubai’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüş sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari ücret hakkında da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra durumun netleşeceğini duyurdu. İşte ayrıntılar…


“ENFLASYON SORUNUNU DA TARİHE KARIŞTIRACAĞIZ”


Asgari ücret düzenlemelerinin yılda bir kez yapıldığını hatırlatan Erdoğan, konuyla ilgili birinci dereceden sorumlunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan olduğunu aktardı. Erdoğan şunlara değindi: 


Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek.

Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek. Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma

Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz. Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız.” 

Bakmadan Geçme