• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tanju Özcan'a ibretlik heykel cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tanju Özcan'a ibretlik heykel cevabı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi durumunda heykelinin dikileceğini açıkladı. Ancak Özcan, bir kişinin heykelinin dikilmesi için yaşayan kişinin kendi rızasının olması gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanlığına bir mektup yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazılan mektuba cevap geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tanju Özcan'a ibretlik heykel cevabı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nden önce 18 Nisan'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Recep Tayyip Erdoğan seçimi bir kez daha kazanırsa Bolu'nun en görünür yerine devasa bir Erdoğan heykeli dikeceğim" dedi. Bolu Belediye Meclisi'nin haziran ayı ilk toplantısında, AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Kamuran Avcı ve MHP'li meclis üyeleri Fatih Silin ve Necdet Çakır, Başkan Özcan'ın sözünü yerine getirmesi gerektiğini hatırlattı.

CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP YAZMIŞTI

Başkan Özcan, sözünü tutacağını açıkladı ve yaşayan bir kişinin heykelinin yapılması için kişinin rıza göstermesi gerektiğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdı. Mektupta, "Seçim öncesinde, seçimi kazanmanız halinde, Bolu'ya heykelinizi dikme sözü vermiştim. Bu kapsamda yaşayan birinin heykelinin dikilmesi için, kişiden muvafakat alınması gerektiği ortaya çıkmıştır. Sözümü yerine getirebilmem için heykelinizin yapımı konusunda sizden muvafakat talep etmekteyim. Saygılarımla arz ederim" ifadeleri yer aldı.

ERDOĞAN'DAN CEVAP GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla gelen cevap mektubunda, Erdoğan'ın Bolu'ya yapılacak heykeli onaylamadığı belirtildi. Mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlet adamlarının hizmetleriyle anılması gerektiğini vurguladığı ve heykel yapımına muvafakat vermediği, yapılması düşünülen heykel masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolulu vatandaşlara yardım yapılmasının daha yerinde olacağının ifade edildiği belirtildi.

"ADİL ŞEKİLDE DAĞITACAĞIZ"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "Seçimlerden önce verdiğimiz söz üzerine geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanına mektup göndererek, muvafakat istedik. Ancak kendileri heykele harcanacak paranın ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını ve heykel yapılmamasını uygun gördüler. Biz zaten bugüne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza adil şekilde yardımda bulunduğumuz gibi bu heykele harcanacak parayı da yine adil bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" dedi.


 

Bakmadan Geçme