Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Geleceğin Türkiye'sini inşa ediyoruz'

2024 Dünya Hükümetler Zirvesi' Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuşmasını gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümetler Zirvesi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, "Türkiye Yüzyılı vizyonu ile geleceğin Türkiye'sini inşa ediyoruz" ifadesiyle konuşmasına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'deki katliamı bir an önce durdurmalıyız"

Çözüme kavuşturulamayan her sorunun zamanla büyüyerek yeniden karşımıza çıktığını ve daha fazla kan dökülmeden, gözyaşı akmadan Gazze'deki katliamı bir an önce durdurmalıyız diye ifade eden  Erdoğan, konuşmasına “Halının altına süpürülerek sorunların çözülemeyeceğini, yaşadığımız her hadiseyle bir kez daha görüyoruz. Bunun en son ve acı örneği Gazze'deki krizdir. Geçen yılın 7 Ekimindeki hadiseden bağımsız olarak bugünkü krizin kaynağı, Birleşmiş Milletler kararlarına rağmen Filistin topraklarındaki işgalin artarak devam etmesidir. Kendisini uluslararası hukukun üstünde gören İsrail, on yıllardır işgal, gasp, yıkım ve katliam politikalarından vazgeçmemiştir” diye devam etti. 
 

 

Bakmadan Geçme