• Haberler
  • Güncel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Lideri Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye-Rusya ilişkileri ve tahıl anlaşmasının uygulanma süreci değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  Putin arasında kritik görüşme!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonda görüştüklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gorbaçov'un ölümü nedenle taziye dileklerini iletti.

5 Ağustos'ta Soçi'de gerçekleştirilen görüşmelerde varılan anlaşmalar kapsamında Rusya ve Türkiye arasındaki çok yönlü işbirliğinin daha da geliştirilmesi konuları ele alındı.

ORTAK STRATEJİK PROJE

Enerji sektöründe ortak stratejik projelerin teşviki de dahil olmak üzere ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirme hedefi teyit edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Akkuyu Nükleer Santrali'nin planlandığı şekilde ilerlemesi noktasında kararlılıklarını yineledi.

Görüşmede, Ukrayna'daki duruma da değinildi. Erdoğan, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik IAEA misyonunu organize etmedeki yapıcı rolüne dikkat çekti. 22 Temmuz'da İstanbul'da Erdoğan'ın arabuluculuğunda imzalanan "tahıl anlaşmasının" uygulanma süreci değerlendirildi.

İKİ LİDER 15 VE 16 EYLÜL'DE ŞANHAY İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ZİRVESİ'DEN GÖRÜŞECEK

İki lider, tüm bu konuları, gündemlerindeki diğer hususlarla birlikte, 15 ve 16 Eylül'de Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi vesilesiyle bir araya gelecekleri Semerkant'taki görüşmede ayrıntılarıyla ele alma konusunda mutabık kaldı.

Bakmadan Geçme