• Haberler
  • Güncel
  • Cumhurbaşkanı Son Noktayı Koydu! 'Yüzyılın Dönüşümü Projemize Bugün Start Veriyoruz'

Cumhurbaşkanı Son Noktayı Koydu! 'Yüzyılın Dönüşümü Projemize Bugün Start Veriyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzyılın dönüşümü İstanbul programında kentsel dönüşüm projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Son Noktayı Koydu! 'Yüzyılın Dönüşümü Projemize Bugün Start Veriyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul'da yeni dönemde başlatılacak planlamanın 350.000 konut üzerine kurgulandığı ve bu dönüşüm planı kapsamında bir buçuk milyon TL destek verileceği müjdelendi.

Üstelik 800 bin lira hibe desteği ile beraber vatandaşın dönüşüm sürecinde desteklenmesi devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı 100. yıl dönüşüm programına önce Kuzey Irak’ta yaşanan saldırılarda hayatını kaybeden askerleri andı.

Hibe ve Kredi Desteği Ne Kadar Oldu?

Şehit olan tüm kahraman askerlere taziyelerini ileten Erdoğan devamında İstanbul'da başlayacak yeni kentsel dönüşüm sürecine yönelik açıklamalarda bulundu. 350.000 konutun yapımını hedeflediğini söyleyen Erdoğan maddi olarak 100 Bin TL'lik kira desteği, 800 Bin TL'lik hibe, 700 Bin TL'lik kredi verileceğinin altını çizdi.

“Tercih Değil Artık Bir Zorunluluktur”

21 yıllık iktidarlık dönemine atıfta bulunarak uzmanların uyarıları doğrultusunda deprem için önlem alınmaya başlandığını söyleyen Erdoğan “Önceliklerimizin en başına almamız gerekiyor. Marmara'da yakın dönemde başlayan depremler daha hızlı olmamız gerektiğini de gösteriyor. Hazırlık yapmak tercih değil artık bir zorunluluktur” dedi.

 

Bakmadan Geçme