Çumra Kültür ve Sanat topluluğu yılın son etkinliğini yaptı

Çumra Kültür ve Sanat Topluluğu faaliyetlerine devam ediyor. Yılın son etkinliğini 1 Aralık Cuma günü gerçekleştirdi. 'Mevlâna' başlığı altında gerçekleştirilen etkinlik her zaman olduğu gibi yine Çumra Çatalhöyük Kültür Merkezinde yapıldı.

Çumra Kültür ve Sanat topluluğu yılın son etkinliğini yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinliğin sunuculuğunu Halk Oyunları Öğreticisi, öğretmen Merve Cura üstlendi. Kısa bir açılış konuşması yapan Çumra Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Sadık Gökce, Çumra için düşünmeye ve üretmeye devam edeceklerini tek dertlerinin ve hedeflerinin Çumra kültürüne bir şeyler katabilmek ve hizmet etmek olduğunu söyledi.
Topluluk kurucularından yazar Anuş Gökce de Mevlana’nın hayatını ve felsefesini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Mevlana’nın hayat felsefesinin temelinde insanın olduğunu söyleyen Anuş Gökce, “Temele insanı alan Mevlâna, hoşgörü, affetme, diğerkâmlık ve ötekileştirmemeyi tavsiye etmiştir” dedi.
Programda Edebiyat öğretmeni Levent Küçükgök, şairler Ahmet Gök, Uğur Köfe, Selahattin Güzel, Halime Doğru, Nermin Şahin, Tayyip Sağ, Ahmet Yavuz ve Muhammet Ali Karataş şiirlerini okudular. 
Çumra’nın genç yeteneklerinden Talat Safa Karasu geceye birbirinden güzel üç türkü ile renk kattı. Halk oyunları öğreticisi Merve Cura ve Mustafa Demir iki zeybek oyunu ile ağızlara bir parmak bal çaldılar ve gözlere bayram ettirdiler. 

Çumra Kültür ve Sanat topluluğu yılın son etkinliğini yaptı
Gecenin sürpriz sanatçısı Yağız Ozan idi. Sahneye çıktığı andan programın bitiş anına kadar salonun nabzını kontrol altına lan Yağız Ozan salonda bulunan Çumralılara unutamayacakları bir gece yaşattı. Gecenin finalinde salonda bulunanlar Yağız Ozan’a eşlik ederek hep birlikte Çırpınırdın Karadeniz türküsünü söylediler.

Çumra Kültür ve Sanat topluluğu yılın son etkinliğini yaptı
Gecenin onur konuğu Prof. Dr. Saim Sakaoğlu oldu. Türk Dil Kurumunun verdiği ödülü aldıktan sonra ayağının tozu ile Çumra’ya gelen Prof. Dr. Saim Sakaoğlu kısa bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Sakaoğlu konuşmasında “Konya medyasında Çumra Kültür ve Sanat Topluluğunun çalışmaları yer alıyordu. Bu haberleri takip ediyor ve Çumra kültür sahasında Konya ile yarışıyor mu diye soruyordum kendime. Nasip oldu bugün Gökce ailesinin misafiri olarak Çumra’ya geldim. Çalışmaları yerinde gördüm. Çumra için çok güzel çalışmalar bunlar. Sizleri tebrik ediyorum. Kültürünüze sahip çıkmaya devam edin. 
Küçükken Çumra denilince aklıma kavun gelirdi. Yaz tatillerinde Karkın’a gelir orada kalırdım bir süre. Akrabalarımız düvenle harman kaldırırken ben bir kenarda kitap okurdum. Cebimde taşıdığım çakı ile kavun keser yerdim. Şimdi Çumra denince aklıma Çumra Kültür ve Sanat Topluluğu ve yaptığı etkinlikler geliyor.” Dedi.
Geceye Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, Prof. Dr. Orhan Yavuz ve çok sayıda Çumralı katıldı.

Bakmadan Geçme