Çumra OSB 12 bin kişiye istihdam sağlayacak

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, ASKON Konya Şube Başkanı Vekili Taner Doğan, Konya Çumra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımcılarla bir araya geldi. Toplantıda Çumra OSB'nin önemi ve geleceği anlatıldı.

Çumra OSB 12 bin kişiye istihdam sağlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, ASKON Konya Şube Başkanı Vekili Taner Doğan, Konya Çumra Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımcılarla bir araya geldi. Toplantıda Çumra OSB’nin önemi ve geleceği anlatıldı.

Programda konuşan Ziya Altunyaldız, Çumra Organize’nin 13 milyar TL’lik yatırım aldığını, 12 bin kişiye istihdam sağlayacağını vurguladı.
Şu un Çumra OSB’nin yarısından fazla alanında üretim yapıldığını belirten Altunyaldız, ““İnsanlığın 9 bin yıl önceye dayanan yerleşimine ev sahipliği yapan, Çatalhöyük ile beraber Anadolu’daki yaşamın sıfır noktası olarak kabul edebileceğimiz Çumra’mızda kaliyeti ve başarıyı daha çok ön plana çıkartacağız. Güçlü büyümemizin altında yatan temel unsurlar hiç şüphesiz yatırım, ihracat, istihdam ve üretimdir.  Bu anlamda Çumra OSB büyük önem taşıyor. Çumra Organize Sanayi Bölgesi mevcut alanın 8 buçuk katı kadar büyük bir genişleme alanına sahip. Türkiye’yi ve Konya’yı kalkındırmak amaçlı bir yol haritası çizdik. Bu alanı en verimli şekilde kullanarak projemizi yapacağız. Genişleleme hayata geçtğinde 6 milyon metrekarelik sanayi parselinde üretim yapar konumuna gelecek. Bu sayede Konya’mız büyümeye üretmeye hep devam edecek ve istihdam oluşturacak” dedi
Toplamda 13 milyar TL’lik yatırım tutarına sahip ve 12 bin kişiye, istihdam sağlayacak bu projenin hayata geçirilmesi noktasında hep birlikte bir takım çalışması içerisinde başarıya ulaşacaklarını kaydeden Altunyaldız, “Ulaşım yolu 20 ila 25 dakika arasında bir süre izlenecek. Tüm zorlukları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız.2023 yılına bereketli, verimli ve istihdamın olduğu bir yıl olarak girmek hedefimiz bu da el birliği ve hepimizin katkılarıyla olacak” ifadelerini kullandı.

ÇUMRA OSB’Yİ  DAHA DA GENİŞLETECEĞİZ


Programda konuşan Çumra Belediye Başkanı Recep Candan da, Çumra’nın hem tarım hem de sanayi bölgesi olarak elverişli bir ortama sahip olduğunun altını çizdi. Recep Candan “Çumra her zaman üreten bir ilçe halindedir. Bildiğiniz üzere Çatalhöyük gibi bir nimetin bizim şehrimizde ve ilçemizde olması Konyamızı kalkındırmak adına iyi bir yatırım.Çumra Organize Sanayii Bölgesi olarak genişleyeceğiz. Bu sayede istihdam artacak işsizlik sorunlarını ortadan kaldırabileceğiz. Ulaşım konusunda da hiç bir sorun olmayacak. Çumra merkez ilçe konumunda olacak.  Osb altyapı çalışmalar ile ilgili ise hazırlıkların yapılması için  6 aylık bir süre verildi fakat biz bunu 4 aya indireceğiz” diye konuştu.

ASKON OLARAK GURURLUYUZ
ASKON Konya Şube Başkan Vekili Taner Doğan da, “Bugün güzel bir konu üzerine, Çumra Organize Sanayi Bölgemizin tanıtım toplantısı için bir araya geldik.  Öncelikle Sanayimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sayın vekilim de yakinen biliyor ama ben kısaca süreç ile ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum.
ASKON yönetim kurulu olarak;  üyelerimizin daha ucuz maliyetle sanayi arsası sahibi olması için, makine ve teçhizata ödeyeceği rakamı toprağa ödememesi için 2014 yılında başladığımız araştırmalarımızda Çumra Organize Sanayi Bölgesi ile yolumuz kesişti.
O gün ki  Çumra Belediye Başkanımız  Mehmet Oğuz ve Çumra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Metin Kural ile istişareler üzerine  atıl olan bu bölgenin şehrimize kazandırmak üzere beraber bir yola çıktık.
Yaklaşık 7 yıl  içerisinde 1. etap çalışmalarını hep beraber bitirdik tahsisler yapıldı, üretimler başladı. Ardından  genişleme alanı ile ilgili 8. 5 Milyon metrekare yeni araziyi  bakanlıklardan Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü üzerine tahsisini  yine hep beraber emek vererek gerçekleştirdik. Bugün geldiğimiz süreçte, yeni genişleme alanının da sanayicilerimize tahsisleri gerçekleştirildi. Konya'da üretim yapan firmalarımıza müthiş bir alternatif oluşmuş oldu.  Rakipleri ile rekabet edebilme şanslarını bir nebze daha yükseltmiş olduk. Biz ASKON Camiası olarak inanıyoruz ve güveniyoruz ki, bu bölge yakın gelecekte Konya'mızın yeni sanayi üsttü olacaktır.  Bu projede emeği geçen tüm ASKON Yönetim Kuurlu üyelerimize ve  tüm bireylere teşekkür bir borç biliyor, ahirete "İrtihâl" eden emekçilerimize de Allah'tan Rahmet diliyoruz” dedi.

 

Bakmadan Geçme