Çumra Yörükleri 50 Yıl Önceki Gelenekleri Yaşatacak

Çumra Yörükleri Derneği 25. kuruluş yıldönümlerinde 50 yıl önceki gelenekleri yaşatarak, ahde vefa gösterecekleri bir program hazırladı.

Çumra Yörükleri 50 Yıl Önceki Gelenekleri Yaşatacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çumra Yörükleri Derneği Başkanı Halil Samancı yaptığı açıklamada  "2 Aralık günü Çumra Yörükleri derneğinin 25. Kuruluş  yılını kutlayacalarını kutlama çerçevesinde, büyük bir sürpriz yaparak 50 sene önceki geleneklerini yaşatacaklarını söyledi.

Bu vesileyle bugüne kadar emeği geçen üyelerine de ahde-vefa göstermek için yine bir geleneği yaşatarak, pocu bağlayacaklarını belirtti.

Programın 02. Aralık. Cuma günü 19.00'da Çumra Belediye Düğün salonunda yapılacağını açıkladı.

Başkan Samancı; "Çumra Havalisi Yörük Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği, 1997 yılında; Çumra da  bulunan Arıkören, Dinlendik, Erentepe, İnli, Kuzucu, Okçu, Yörükcamili arasında birlik, sevgi, kardeşlik bağlarını geliştirmek, Horasan'dan Anadolu'ya Oğuz Kültürünü yaşatmak, gelecek nesillere tarihini, dilini, dinini, bayrağını öğretmek, üyeler arasında tanışmayı, haberleşmeyi ve bağlarını güçlendirmek, milli ve dini bayramlarda faaliyetlerde bulunmak, iyi ve kötü günde maddi ve manevi birliği sağlamak, İhtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek, sportif faaliyetlerde bulunmak, geleneksel el sanatlarının geliştirilmesini, unutulmamasını sağlamak, inanç ve kültürümüz kapsamında etkinlikler düzenlemek gibi bir çok amaçla  ilk olarak Konya'da kurulmuş ve sonrasında merkezi Çumra'ya taşınmıştır" dedi.

Tüzükte Kurucu üyelerinin Mehmet Yılmaz, Ekrem Danışık, Hasan Ali Topal, Mahmut Taş, İsmail Önmez, Hasan Ali Tongur, İbrahim Dinç ve Selçuk Uysal olan dernek; bahsi geçen köylerin yetkilileri ve halkının o günden bu güne bitmeyen desteğiyle, amaçlarrı doğrultusunda hizmet etmeye devam etmektedir diyen Samancı,

İlk kurulduğu 1997 yılından beri Yörük Köylerinin ortasında, manevi bir anlam taşıyan, Konar Göçer Sarıkeçililerin geçiş yolu da olan antik Lille tepesi mevkinde onbinleri aşan, farklı illerden ve kesimlerden insanları siyaset üstü bir kararlılıkla bir araya getirmiş, akıllarda ve gönüllerde kalmayı başararak, bugün Ülkemizde ki bir çok Yörük Türkmen Derneklerinin kuruluşuna model ve çalışmalarına örnek teşkil etmiştir.

Geçen yıllar içerisinde tüzüğünün gereklerini yerine getiren derneğin bugün ki yönetimi; Ramazan Çetin, Ünal Alcan, Duran Çekirdek,Halil Yılmaz, Adem Küçükgök ve Hacı Altın'dan oluşmakta olup; Köy Muhtarlarının, Sulama Kooperatifi Başkanlarının ve köylülerin bitmeyen desteğiyle çalışmalarına devam etmektedir.

25. yılını kutlayacak olan derneğimizin yöneticileri olarak, aldığımız emaneti, o gün ki birlik ruhuyla, 8 köyümüzün desteğiyle  sahip çıkıyoruz ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2. Aralık. Cuma günü de atalarımız Konargöçerlerin organisazyon ve disiplinini örnek alıp, sağlam bir ekiple anlamlı, keyifli bir program hazırladık. Geleneklerimizle harmanlanmış, ahde vefamızı göstereceğimiz etkinliğimize hepinizi bekliyoruz, okuntulusunuz." dedi.

Bakmadan Geçme