• Haberler
  • Ekonomi
  • Daha önce böylesi görülmedi: Ev almak isteyen krediyi 15 yıl içinde yavaş yavaş ödeyecek!

Daha önce böylesi görülmedi: Ev almak isteyen krediyi 15 yıl içinde yavaş yavaş ödeyecek!

Ekim ayından itibaren ev sahibi olmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuluyor! 1 milyon liraya kadar 15 yıl vadeli konut kredisi ile sadece %1.20 faiz oranıyla bu kampanya, ev alma hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için eşsiz bir şans sunuyor. İşte detaylar...

Daha önce böylesi görülmedi: Ev almak isteyen krediyi 15 yıl içinde yavaş yavaş ödeyecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BDDK tarafından duyurulan son gelişmeye göre, İlkevim projesi, ilk kez ev sahibi olmak isteyenlere sunulan cazip bir fırsat sunacak. Bu projeye dahil olanlar, 1.20 faiz oranı ve 180 aylık vade ile oldukça uygun bir konut kredisi alma şansına sahip olacaklar. Kredi limiti ise 1 milyon TL'ye kadar çıkabilecek.

Türkiye'nin son ekonomik sıkıntıları, konut sahibi olmayı ve kiralamayı zorlaştırdı ve özellikle genç neslin hayallerini ertelemesine neden oldu. Ev fiyatları astronomik seviyelere yükselirken, ev sahibi olma oranı büyük bir düşüş yaşadı.

Arz ve talep dengesinin bozulmasıyla birlikte konut piyasası yavaşladı, hatta bazı durumlarda durma noktasına geldi. Bu sorunları aşmak ve yeni konutların inşasını teşvik etmek amacıyla hükümet ve bankalar bu önemli konut kredisi fırsatını sunmaya karar verdiler.

Daha öce böylesi görülmedi: Ev almak isteyen krediyi 15 yıl içinde yavaş yavaş ödeyecek!

İlkevim projesinin sadece sıfır konutlarla sınırlı olmayacağı ve ikinci el konutları da kapsayacağı biliniyor. Eğer ev sahibi olma düşüncesi taşıyorsanız, bu fırsatı kaçırmamanız gerekiyor. Özellikle 180 aylık, yani 15 yıllık bir ödeme planı, aylık ödemelerin oldukça makul olmasını sağlayacak. Bu nedenle yeni bir eve sahip olmayı düşünenler için büyük bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor.

İlk ev alacaklara sunulan bu kredi projesi, Ekim ayında başlaması planlanıyor. 

Bakmadan Geçme