'Dedektiflik' hizmeti adı altında şantaj yaptılar

Ankara'da yasal boşluktan yaralanarak kurulan bir dedektiflik şirketinin, verilerini kanun dışı yollarla elde ettikleri kişilere şantaj yaptıkları ortaya çıktı. Ağına bir çok meslek grubundan kişileri düşüren baba oğul sözde 2 dedektifin ise 3. kez gözaltına alındıkları ve alacakları cezanın soruşturmanın tamamlanmasının ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

'Dedektiflik' hizmeti adı altında şantaj yaptılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara’da yasal boşluktan yaralanarak kurulan bir dedektiflik şirketinin, verilerini kanun dışı yollarla elde ettikleri kişilere şantaj yaptıkları ortaya çıktı. Ağına bir çok meslek grubundan kişileri düşüren baba oğul sözde 2 dedektifin ise 3. kez gözaltına alındıkları ve alacakları cezanın soruşturmanın tamamlanmasının ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Başkentte, Akın Ü. ve Oğlu Doğukan Ü., kurdukları internet sitesi üzerinden dedektiflik hizmeti verdiklerini belirterek piyasaya çıktı. ‘Boşanma davalarında delil elde etmek, kişi takibi, kayıp şahıs bulma, eş takibi, evlilik öncesi araştırma, icra takibi için adres tespiti ve borçlunun kaçırdığı mal varlıklarını bulma' hizmeti verdiklerini iddia eden sözde dedektifler, eşlerinin kendilerini aldatmasından şüphelenen kişilerle 2 bin lira karşılığında anlaşma sağladı. Akın Ü. ve Doğukan Ü. otomobillerin altına takip cihazı koymaktan, anlaştıkları GSM operatörleri üzerinden hatların kime ait olduğunu öğrenmeye, ortamlara gizlice dinleme cihazı yerleştirmekten kişilerin haberi olmadan fotoğraflarını çekmeye kadar birçok yöntemle kişileri takibe aldı.

Takip ettikleri kişilere şantaj yapmışlar

Sözde dedektiflerin, anlaştıkları kişiler yerine takibe aldığı kişilere giderek ellerindeki verilerle ve belgelerle şantaj yaptıkları öğrenildi. Kabul eden kişilerden para alarak haksız kazanç elde eden baba oğlun, anlaştıkları kişilerden ise malzeme alınacak bahanesiyle 30 bin lira istekleri ortaya çıktı. Sözde dedektiflerin şantajına kanmayan mağdurlar ise polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Akın Ü., Doğukan Ü. ve kendileriyle anlaşan bir eşi yakalayarak gözaltına aldı.

Bakmadan Geçme