• Haberler
  • Konya
  • Deli sanıldı, onlarca başarıya imza attı: İşte Konyalı eski müdürün başarı hikayesi!

Deli sanıldı, onlarca başarıya imza attı: İşte Konyalı eski müdürün başarı hikayesi!

1980 yılında Konya Beden Terbiyesi İl Müdür Yardımcılığı yapan Fazıl Bayram Hadi, emekli olduktan sonra atletizm spor dalında birçok başarı elde etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Deli sanıldı, onlarca başarıya imza attı: İşte Konyalı eski müdürün başarı hikayesi!

Küçüklüğünden beri atletizme ilgi duyan Fazıl Bayram Hadi, 1969 yılında Atatürk lisesinde yapılan koşuda başarı elde etmesiyle atletizm sporuna başladı. İlerleyen yıllarda başarıdan başarıya koşan Hadi, 1974 yılında Konya Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü’nde atletizm antrenörlüğü yaptı. 
Antrenörlüğün getirdiği başarılarla Konya Beden Terbiyesi İl Müdür Yardımcılığı’na yükselen Bayram Hadi, emekli olduktan sonra da atletizmden kopmadı. Fazıl Bayram Hadi için emeklilik köşeye çekilmek değildi.
Hadi emeklilik yılları içinde Avrasya Maraton’unda 2’nci oldu. 2003 yılında Salon Atletizmde Balkan Şampiyonası’nda birinci oldu. Aynı yıl içerinde ekim ayında Köln Maratonu’nda 26 bin kişi içerisinde 3’üncü oldu. 

Deli sanıldı, onlarca başarıya imza attı: İşte Konyalı eski müdürün başarı hikayesi!

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA DA SPORLA İLGİLENMEYE DEVAM ETTİ!


Atletizmin hayatında büyük yeri olduğunu belirten Fazıl Bayram Hadi, emekli olduktan sonra da sporla olan bağlantısını kesmediğini ifade etti. Hadi, şunları aktardı: “1969 yılında atletizm sporuna başladım. Daha sonraki yıllar içerisinde okullar arasında Türkiye şampiyonluklarımız oldu. Kulüpler arasında Türkiye şampiyonluklarımız oldu. 1974 yılında Konya Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü’nde atletizm antrenörlüğü yaptım. 1980 yılında Konya Beden Terbiyesini Müdür Yardımcısı oldum. Daha sonra emekli oldum. Emekli olduktan sonra da yaş gruplarında maratonlara katılma başladım. O yıllar içerisinde Avrasya Maraton’unda 2’nci oldum.  2003 yılında Salon Atletizmde Balkan Şampiyonası’nda birinci oldum.  Aynı yıl içerinde ekim ayında Köln Maratonu’nda 26 bin kişi içerisinde 3’üncü olma başarısı gösterdim.” 

Deli sanıldı, onlarca başarıya imza attı: İşte Konyalı eski müdürün başarı hikayesi!

“SAĞA SOLA SALDIRIR DİYE JANDARMAYA İHBAR ETMİŞLER”

Gençlik yıllarında antrenman yaptığı sırada köy sakinleri tarafında deli sanılıp jandarmaya ihbar edildiğini aktaran Bayram Hadi, o anı unutamadığı vurguladı. Sözlerini devam ettiren Hadi, “Köyde oturduğumuz yıllarda sabahleyin antrenman yaptım. Bizim köy kahvesi vardı. O civarlarda koşmaya başladım. Ben koşarken de kahvede oturanlar beni deli sanıp, sağa sola saldırır diye jandarmaya ihbar etmişler. Jandarma yakaladı, karakola götürdüler beni. Karakolda komutana dedim ki, ‘Ben sporcum aynı zamanda Konya lisesinde okuyorum’ deyince, gerçek anlaşıldı. O gün yaşanan bu olayı hep anımsarım.” diye konuştu. Son olarak gençlere sporlara ilgilenmeleri hakkında tavsiyelerde bulunan Fazıl Bayram Hadi, sözlerini noktaladı. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme