Deniz olmayan o ilden Avrupa'ya balık ihracatı

Çekerek ilçesinde barajlarda avlanan gümüş balıkları, Avrupa ülkelerine ihraç edilerek cips niyetine tüketiliyor.

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde bulunan barajlarda avlanan gümüş balıklarının, başta Fransa ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç edildiği ve bu balıkların cips gibi tüketildiği belirtildi. Çekerek Barajı'nda son 5 yıldır gümüş balığı bulunmamasına rağmen bu yıl bolluk yaşandığı ve günlük 15-20 ton arasında avlandığı kaydedildi. Balık avcıları, Avrupa ülkelerine ihraç edilen bu balıkların cips niyetine tüketildiğini dile getirdi. Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Dursun Uslu, balık bolluğunun devam etmesi halinde istihdamın artabileceğini belirtirken, işletmeci Paşa Koç da barajdaki verimin artmasıyla günlük 15-20 ton balık avlandığını ve bunun Avrupa ülkelerine gönderildiğini ifade etti.

Bu yılın öncesinde baraj sularının azalması nedeniyle gümüş balığı avı yapılamadığını ancak bu sene su seviyesinin yükselmesiyle birlikte gümüş balığı bolluğunun yaşandığını belirten Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Dursun Uslu, balıkların Avrupa pazarında cips niyetine tüketildiğini söyledi. Bunun sonucunda da balık avı yapanlar arasında işlerin yoğunlaştığı ve istihdamın arttığı belirtildi.

Özellikle Çekerek Barajı çevresinde balıkçılıkla geçimini sağlayan vatandaşların, günlük 15-20 ton arasında gümüş balığı avladığı ifade edildi. Bu balıkların Avrupa ülkelerine gönderildiği ve burada cips gibi tüketildiği bilgisi verildi. Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi işletmecisi Paşa Koç ise barajdaki verimin artmasıyla birlikte işlerin düzene girdiğini ve günlük olarak tonlarca balık avladıklarını kaydetti.

Bakmadan Geçme