• Haberler
  • Ekonomi
  • Deprem Bölgesi için 'Deprem Kredisi' Dağıtımı Başlıyor! O Banka Protokolü İmzaladı!

Deprem Bölgesi için 'Deprem Kredisi' Dağıtımı Başlıyor! O Banka Protokolü İmzaladı!

Denizbank 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş depreminden etkilenen yüzlerce vatandaşın yeniden sektöre adım atabilmesi için kredi paketini sonunda onayladı.

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen ve 11 farklı ilde hissedilen yıkıcı depremin etkisini hafifletmek için çalışmalar devam ediyor. Sorumlu bankacılık anlayışıyla yıl boyunca banka müşterilerine özel fırsatlar sunan Denizbank deprem bölgesindeki vatandaşları unutmadı.

Deprem Desteği Kimlere Verilecek?

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile yaptığı anlaşma protokolü gereğince 118 milyon dolar kredi anlaşmasını imzaladı. Depremden doğrudan etkilenen bireylerin ve işletmelerin finansal açıdan yeniden ayağa kalkabilmesi için önemli kabul edilen bu destek sermayenin korunmasını hedefliyor.

Deprem Desteğine Başvuru Şartları Nedir?

AFC deprem desteği kapsamında imzalanan kredi anlaşmasının toplamda 70 milyon ABD doları ile 45 milyon Euro tutarında olduğunun altı çizildi. Bankanın sağladığı bu finansmanın depremden etkilenen bireyler başta olmak üzere tarım sektörünün gelişebilmesi için tarım alanlarında aktif çalışan işletmelere verileceği bildirildi.

Deprem Desteği Ne Zaman Verilecek?

DenizBank'ın depremzedelere özel kredi kampanyası geri ödeme şartları henüz belli değil. Konuyla ilgili banka detaylı açıklamayı yaptığı anda başvuru ekranı aktif hale getirilecek.

 

Bakmadan Geçme