Deprem Uzmanından Korkutan Senaryo: O Bölgede Beklemede!

Son dönemlerde bazı illerde görülen artçı sarsıntılar beklenen büyük Marmara depreminin işaretçisi olarak görülürken uzmanlardan beklenmeyen bir hamle geldi.

Deprem Uzmanından Korkutan Senaryo: O Bölgede Beklemede!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem uzmanı Ahmet Ercan büyük depremin aslında İstanbul dışında farklı bir noktada beklendiğine dikkat çekti. Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere yurdun belirli bölgelerinde başlayan irili ufaklı deprem dalgaları uzmanları harekete geçiriyor.

Özellikle 6 Şubat depreminden sonra bu süreci daha doğru yönetebilmek adına ilk adımlar atılmaya başlandı. Kentsel dönüşüm süreci hızlandırılırken artçı sarsıntılara yönelik uzmanlardan da kritik açıklamalar geldi.

Uzman İsmin “Dinginlik Dönemi” Açıklaması!

Deprem uzmanı Ahmet Ercan herkesin beklediği İstanbul depreminin rotasını değiştirdi ve ilginç bir açıklamada bulundu. “Deprem öncesi küçük depremler olur ve sonra derin bir dinginlik dönemi başlar. Ardından büyük deprem durur, dinginlik ne kadar uzun sürerse depremin büyüklüğü o kadar fazladır.”

Deprem Beklenen Kritik O Yer Meğer…

“Anadolu gerildi, gerildi ve durdu. Şu an beklemede…” Deprem uzmanının özellikle vurguladığı iki farklı yerde 7 büyüklüğünde deprem olması olası gözüküyor. Bu bölgeler arasında Tendürek, Süphan ve Nemrut Dağı ifade ediliyor.

 

Bakmadan Geçme