Depremden sonra battaniye fiyatları mı arttı?

Türkiye'de meydana gelen ve herkesi yasa boğan deprem sonrasında, bu soğuk havalarda en önemli ihtiyaç olan battaniye fiyatlarının deprem sonrası 2 katına çıktığı iddia ediliyor.

Depremden sonra battaniye fiyatları mı arttı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkeyi ve tüm dünyayı yasa boğan 7,7 ardından da 7.6 şiddetinde yaşanan deprem sonrasında tüm vatandaş uzaktan yardım edebilmek  için elinden geleni yaptı. Ancak sosyal medyada bu kötü durumun fırsatçılığa çevrildiği yönünde söylentiler yayılırken, konuyla alakalı açıklama gecikmedi. 

Soğukluğun hissedilir derecede olduğu deprem bölgesinde kurtarılan vatandaşların battaniyeye ihtiyaçları olurken, fırsatçılık peşinde olan esnafların olduğu iddiaları yayıldı. Peki battaniye fiyatları arttı mı? 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7'lik deprem akabinde battaniye fiyatlarında zam yapıldığı iddiaları üzerine, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın konu ile alakalı, "Bazı sosyal medya hesaplarında dolaşan, Uşak'ta battaniye fiyatlarının 100 liradan 250 liraya yükseldiği haberleri gerçek dışıdır. Uşaklı sanayicilerimiz ihtiyaç duyulan battaniyeyi en uygun ve en hızlı şekilde üretmeye devam etmektedir. Şu ana kadar Uşaklı hayırsever hemşehrilerimiz tarafından bağışlanan 100 bin battaniye, AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine sevk edilmek üzere hazırlanmaktadır. Gün, dayanışma günüdür" açıklamasında bulundu. 

Bakmadan Geçme