• Haberler
  • Güncel
  • Depreme Ne Kadar Hazırız? Ünlü Profesör 'Süre Doldu' dedi! Korkutan Paylaşımına Ekledi 'Her An Deprem Olabilir'

Depreme Ne Kadar Hazırız? Ünlü Profesör 'Süre Doldu' dedi! Korkutan Paylaşımına Ekledi 'Her An Deprem Olabilir'

AFAD kurul üyesi ünlü profesörün yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Prof. Dr.Şükrü Ersoy'un Marmara depremine yönelik paylaştığı 'Her an deprem olabilir' açıklamasına dair işte merak edilen detaylar…

1766 yılında başlayan çifte depremin etkilerinin yer altında sürdüğünü dile getiren AFAD kurul üyesi Şükrü Ersoy “süre doldu” diyerek kritik bir paylaşımda bulundu. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde profesörlük yapan Ersoy Büyükçekmece'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarını incelediği sırada kritik verilerini tek tek açıkladı.

“Bu Süreç Çokta Uzun Gözükmüyor”

Marmara'da büyük bir deprem beklendiğine yönelik tüm paylaşımları onaylayan Ersoy “Bu süreç çokta uzun gözükmüyor. Marmara'da her an deprem olma olasılığı yüksek” dedi. Olası bir deprem sonrası büyük bir yıkım yaşanabileceğine değinen Ersoy “Deprem sizleri beklemez. Geldiğinde önemli bir yıkım oluşturur. Özellikle sıvılaşabilir zeminlerde etkisi daha derinden hissedilecek” diyerek ekledi.

İstanbul’da Yaşayanlar O Bölgelere Dikkat!

İstanbul'da beklenen büyük depremin yakın zamanda gerçekleşme olasılığına değinen Ersoy zemin hassasiyeti bulunan Avrupa yakasının Haliç bölgesine de dikkat çekti. “Haliç'in kıyı kesimlerinin güneyindeki tüm ilçeler zemin bakımından oldukça hassas” diyerek tedbir alınması gerektiğine vurguda bulundu.

 

Bakmadan Geçme