Depremzede çocuklar MÜSİAD Konya'da ağırlandı

MÜSİAD Konya Şubesi, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği çocuklarla iftar yaptı.

Depremzede çocuklar MÜSİAD Konya'da ağırlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremin yaralarını sarmaya devam ettiklerini söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, “Konya olarak Hatay’da hem MÜSİAD Konya Şubemiz, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz, Odalarımız tüm STK’larımızla birlikte ciddi bir yardım seferberliği başlattık. Hatay bizim için artık bir kardeş şehir oldu. Bu iftarımızı, depremden etkilenmiş kardeşlerimizle birlikte açıyoruz. Onlar da hoş geldiler, sefalar getirdiler, kurumumuza şeref verdiler” dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin ardından yaralara merhem olmak adına kolları sıvayan MÜSİAD Konya Şubesi çalışmalarına devam ediyor. Depremin ilk anından itibaren Hatay Serinyol’da kurulan lojistik merkezi ile kardeşliği gösteren MÜSİAD Konya Şubesi, Hatay ve diğer deprem bölgelerinde hayatın eski haline hızlıca dönmesi konusunda devlet ile birlikte yoğun bir çaba gösteriyor. Bu çerçevede Hatay’da yeni işyerleri kuruluşunun öncülüğünü de yapan MÜSİAD Konya Şubesi son olarak depremlerin etkilediği çocuklarla iftarda bir araya geldi.

“BU YIL RAMAZAN AYI HER ZAMANKİNDEN DAHA ANLAMLI VE ÖZEL”

Bu yıl Ramazan ayının her zamankinden daha anlamlı ve özel olduğunu söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, “Bu yıl Şubemizin geleneksel iftar programını deprem felaketinden etkilenmiş depremzede çocuklarla beraber şubemizde gerçekleştirdik. Bizim geleneksel olarak sürdürdüğümüz ramazan iftarımızı bugün de yapıyoruz. Bizi bu bereketli, güzel aya ulaştıran Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Bu yıl ramazan iftarımızın bir farklılığı var. 6 Şubatta asrın felaketi olarak anılan, Kahramanmaraş merkezli deprem, ciddi bir yıkıma yol açtı. Biz de Konya olarak Hatay’da hem MÜSİAD Konya Şubemiz, Büyükşehir, İlçe Belediyelerimiz ve Odalarımızla tüm STK’larımızla birlikte ciddi bir yardım seferberliği başlattık. Hatay bizim için artık bir kardeş şehir oldu. Bu iftarımızı depremden etkilenmiş kardeşlerimizle birlikte açıyoruz. Onlar da hoş geldiler, sefalar getirdiler, kurumumuza şeref verdiler. Biz, iftar programlarımızda aslına genel bilgilerle değerlendiriyor, ramazanla ilgili muhabbetlerimizi ortaya koyuyorduk.  Ancak bu defa Ramazanı maalesef buruk geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEPREMİN İLK ANINDAN İTİBAREN BÖLGEDEYDİK”

MÜSİAD Konya olarak depremin ilk anından itibaren bölgede olduklarını belirten Kağnıcı, “Size Şubattan sonra yaşadıklarımızı hızlıca özetlemek istiyorum. Depremi duyunca hızla karar verdik ve o gece bir tır yardım malzemesi hazırlayıp, Hatay’a gönderdik. 15 bin kişilik kahvaltıyı 15 gün boyunca Hatay’a göndererek yardım seferberliğininim ilk adımını atmış olduk. Ertesi gün de biz yönetimimizden arkadaşlarımla Hatay’a doğru yola koyulduk. Orada 15 gün boyunca 8. Komanda Tugay Komutanlığında Hatay’ın pek çok noktasına yardım malzemeleri gönderdik. Kurduğumuz Lojistik Merkezinde yardım ulaştırma konusunda önemli bir misyon yüklendiğimizi ve ihtiyaç sahiplerine hızla ulaştığımızı da ifade etmeliyim” dedi.

“HATAY İLE ÇOK GÜZEL DOSTLUKLAR KURDUK”

Hatay ile çok güzel dostluklar kurduklarını vurgulayan Kağnıcı, “Orada anlatacak çok güzel hatıralarımız var zaman zaman anlatıyoruz. Gerçekten çok güzel dostluklar kurduğumuzu, kurumumuzun misyonunu ve şehrimizin duruşunu, geleneksel karakterini gösterdiğimizi, döndükten sonra bile güzel anılıyor olmaktan anlıyoruz. Hatay’la dostluğumuz artık kalıcı. Biz kendimizi Hatayla kardeş olarak görüyoruz. Orayla iletişimimiz devam ediyor. Bu hafta Cuma günü de 1000 kolilik bir yardım tırı göndereceğiz inşallah. O akşam da Yayladağ’daki vatandaşlarımızla birlikte iftar açacağız” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme