Depremzede vatandaşlara psikososyal destek

Konya'da, Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda depremzedeler için psikososyal destek sağlanıyor. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'il genelinde KYK yurtlarında, öğretmenevlerinde, otellerde, kamu kurum ve kuruluşlarının konaklama tesislerinde ve benzeri toplam 45 noktada 220 gönüllü rehber öğretmen psikososyal destek ekibi olarak çalışmaktadır.' açıklaması yapıldı.

Depremzede vatandaşlara psikososyal destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana, Osmaniye, Adıyaman illerinde meydana gelen depremden sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Psikososyal Destek Hizmetleri Planını yayınladı. 

Bu hizmetlerin daha hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmesi amacıyla Psikososyal Koordinasyon Birimi tarafından tüm illerde uygulanmak üzere Destek Eylem Planı oluşturuldu.

Bu kapsam Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Destek Eylem Planı çerçevesinde deprem felaketi nedeniyle Konya’ya gelen depremzede vatandaşlara, il genelinde KYK yurtlarında, öğretmenevlerinde, otellerde, kamu kurum ve kuruluşlarının konaklama tesislerinde ve benzeri toplam 45 noktada 220 gönüllü rehber öğretmen psikososyal destek ekibi olarak çalışmaktadır.
Ayrıca ilimiz genelindeki psikososyal destek hizmetlerini koordine etmek üzere 20 rehber öğretmen Selçuklu Rehberlik ve Araştırma Merkezinde Koordinasyon Ekibi olarak görev yapmaktadır.” ifadelerine yer verildi. 
 

Bakmadan Geçme