Depremzedelere İstihdam 'ASKON'dan

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şubesi, ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem sonrası seferber oldu.

Depremzedelere İstihdam 'ASKON'dan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremin ilk günü ile birlikte harekete geçen şube yönetimi, afet koordinasyon merkezini harekete geçirerek, ilk etapta bölgeye 10 TIR, gıda, hijyen malzemeleri ve giyecek gönderdi. Arama kurtarma ekipleri, teknik ekipman ve teknik ekip, 2 adet mobil mutfak kurulumu ve görevlendirilen Yönetim kurulu üyelerimizin bölgeye sevki gerçekleştirildi. Bölgede ki ASKON Şubelerimizle koordine olduk, beraber çalıştık. Genel Merkez Afet Üssümüz ile de güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Bölgede bulunan üyelerimizin işyerlerini depolarını lojistik alanı olarak kullandık. Ayrıca şube aynı zamanda sürekli olarak akaryakıt desteğini sürdürüyor. Bölgeye ayni yardım desteğini devam ettiren ASKON Konya yönetimi, Konya’ya gelen depremzedelere de kucak açtı. Büyük bir istihdam seferberliği başlatan ASKON Konya ailesi, buraya yerleşen depremzedelere iş dünyasına entegre edecek. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, depremzedeler için seferber olduklarını, bunun hem milli hem de dini bir görev olduğunun altını çizdi. 
Başkan Sinacı, “Ne yazık ki ülkemiz tarihinin en büyük afetlerinden birini yaşadı. 10 ilimiz deprem ile yıkıldı. Binlerce vatandaşımız vefat etti. Binlerce vatandaşımız yaralandı. Sözün bittiği, yüreklerin dayanmadığı bu tabloda hepimize büyük görevler düşüyor. Büyük Türk milleti olarak depremzede kardeşlerimiz için seferber olduk. Biz de ASKON Konya Şubesi olarak depremin ilk günü hemen kendi içimizde olağanüstü hal ilan ettik. Tüm yönetim kurulu olarak toplandık. İlk etapta AFAD ile koordineli olarak bölgenin öncelikli ihtiyaçlarını kapsayan ayni yardım TIR’ları hazırladık. İlk gün itibariyle göndermeye başladık. Halen bölgeden gelen ihtiyaç talepleri doğrultusunda yardımlarımız devam ediyor. 8 gündür hiç durmadık. Durmayacağız da…” dedi. 

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

Depremzedeler için önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Sinacı, “Depremzede kardeşlerimizin bir çoğu ne yazık ki memleketlerini terk etmek zorunda kaldı. Biz de Konya olarak onlara kucak açtık. ASKON Konya Şubesi olarak şehrimize gelen depremzedelerin yerleştirilmesine öncülük ediyoruz. Onların yaşamlarını uygun koşullarda devam ettirmesi için istihdama yönelik de bir çalışma yaptık. İstedikleri sektörlerde çalışmak isteyenler www.askonkonya.org.tr/istihdam/ adresinden başvuruda bulunacak. Kendilerine uygun mesleklerde istihdam edilecek. Yine istihdam etmek isteyen işverenlerimizde web portalımızdan alım yapabilecek. İşveren ile çalışmak isteyen depremzedelerimizi buluşturacağız. Bu son derece önemli bir konu. Şehrimize muhacir olan depremzede kardeşlerimizin yaşadıkları travma ve mağduriyeti giderme adına yapılan bir çalışma oldu. Bundan sonraki süreçte üyelerimiz ve Konya iş dünyası olarak el ele vereceğiz ve mağduriyetleri, hüzünleri bir nebze olsun gidermek adına her türlü çalışmayı yapacağız. Biz büyük bir ülkeyiz. Üstesinden geleceğimize inancımız sonsuz. Konya da topyekün depremin ilk gününden bu yana elinden geleni yapıyor. Yapmaya da devam edecek” dedi. 

KONTEYNIR DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

ASKON üyesi Arnikon Mühendislik ve Vinç Sistemleri’nin konteynır üretimine destek olduklarını belirten Sinacı, “Şube Yönetim kurulu üyemiz Arnikon Mühendislik ve Vinç Sistemleri firmamız önemli bir çalışmaya imza attı. Üretim hattını konteynır üretimine çevirdi. Konya iş dünyasının destekleriyle deprem bölgelerine konteynır gönderiyor. Biz de konteynırların tefrişatına destek verdik. 100 adet ilk etapta gitti.  Konteyner desteği vermeye de devam edeceğiz. Arnikon yönetimine böyle güzel bir davranış ve fedakarlık için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
Vefat edenlere Allah’tan rahmet dileyen Sinacı, “Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ülkemize başsağlığı diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Son canlı çıkana kadar umudumuzu yitirmeyeceğiz. Devletimiz, AFAD, Kızılay gibi göz bebeği kurumlarımız, Konya Büyükşehir Belediyemiz, STK’larımız destan yazıyor. Bu birliktelik ile bugünlerin de üstesinden geleceğimize inancımız sonsuz. Rabbim böylesi afetlerden ülkemizi muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı. 

Depremzedelere İstihdam 'ASKON'dan
Depremzedelere İstihdam 'ASKON'dan
Depremzedelere İstihdam 'ASKON'dan
Depremzedelere İstihdam 'ASKON'dan
Depremzedelere İstihdam 'ASKON'dan

Bakmadan Geçme