Deren Memioğlu Konya'daki tiyatrocuların zorluklarını anlattı

Deren Memioğlu Konya'da tiyatro sektörünün zorluklarına değindi. Sahne sayısının az olmasından yakınan Memioğlu, oyun konusu bulmakta da zorlandıklarını belirtti. 

Konya’nın görülmeye değer sanatsal sokakları ve değerlerine rağmen tiyatro dünyası Konya’da ciddi sorunlarla karşı karşıya. Konya’da tiyatrocular ve tiyatro severler sektör içindeki bu sorunlara dikkat kesilmiş durumda. Konya tiyatro sanatçısı Deren Memioğlu, Konya’daki tiyatro sorunları ile ilgili konuştu. Memioğlu, Konya'daki sahne sanatlarının karşılaştığı engellemeleri, sanatın önündeki zorlukları ve çözüm yollarını ele aldı. 

Deren Memioğlu, Konya’da bulunan tiyatro sahne sayısının az olduğunu ve bu sayının Konya için yetersiz olduğunu ifade etti.  

Deren Memioğlu, ‘‘Konya genelinde tiyatroya ilgi fazla değil, sergilediğimiz oyunlara yerli halkın yanı sıra genellikle üniversite öğrencileri ilgi göstermekte. 5 yıldır Konya’da yaşıyorum belki de 3-4 defa seyirci sayısı ful kapasiteye ulaşmıştır’’ diye konuştu. 

Memioğlu, tiyatrocuların maddi ve manevi olarak hiçbir yerel kuruluşun kendilerini desteklemediğini sadece kendi çabaları ile buldukları sponsorlar sayesinde ayakta durduklarını dile getirdi. Sponsor olanların büyük bir çoğunluğunu da kafeler ve yabancı dil kurslarının oluşturduğunu belirten Memioğlu, kamu ve kuruluşlar ile birlikte Selçuk Üniversitesi’nden de destek beklediklerini aktardı. 

Tiyatro sanatçısı Memioğlu, Konya’da tiyatro senaryo oyun konusu yazarken çok zorlandıklarını belirtti. Konu seçimde Konya halkının kültürel ve düşünsel  yapılarından dolayı sergileyecekleri oyunları seçerken ince eleyip sık dokuduklarını ifade eden Deren Memioğlu, siyasi, kültürel ve 18 yaş üstü bireylere yönelik oyunları daha az tercih ettiklerini, genellikle daha az tepkiye yol açacak ve herkesin anlayabileceği oyunlara yöneldiklerini söyleyerek sözlerini noktaladı. 

Bakmadan Geçme