Destici'nin Asgari Ücret Açıklaması ve Önerdiği Rakam: Hükümet Kanadı Kararsız mı?

Geçen yıl verdiği teklifi hatırlatarak, ocak ve temmuz aylarında 2 kez zam yapıldığını vurgulayan Destici, yüksek enflasyonun devam ettiğine dikkat çekti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretle ilgili çıkışında, Bakan Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yılda tek zam" açıklamalarına eleştiri getirerek yüksek enflasyonun gölgesinde bırakılan asgari ücretlilerin maruz kaldığı haksızlığa dikkat çekti. Geçen yıl verdiği teklifi hatırlatarak, ocak ve temmuz aylarında 2 kez zam yapıldığını vurgulayan Destici, yüksek enflasyonun devam ettiğine dikkat çekti.

Yılda 2 Kere Tespit Edilmeli!

Enflasyon beklentilerini paylaşan Destici, "Yıl sonu enflasyon beklentisi 65-70 arası. Önümüzdeki 2024 yılı için enflasyon beklentisi de yüzde 50 civarında. Bu koşullarda asgari ücretin yılda sadece ocak ayında belirlenip, bir yıl boyunca aynı rakamda kalması, asgari ücretlileri haksızlığa uğratmaz mı? Aldığı para enflasyona karşı erimez mi?" şeklinde sorular sordu. Destici sözlerine şu şekilde devam etti: "Zaten en düşük çalışma maaşını konuşuyoruz. Bu nedenle enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar ülkemizde enflasyonun yılda en az 2 kez tespit edilmesi önemlidir. Bu konuda herhangi bir taviz verilmemelidir."

Asgari ücret artışıyla ilgili önerisini paylaşan Destici, enflasyon artışı ve üzerine bir refah payı eklenerek asgari ücretin en az 17 bin lira olması gerektiğini düşündüklerini ifade etti. Bu öneriyi kamuoyuyla paylaşarak destek istedi.

Bakmadan Geçme