Dev projenin temeli atıldı

Seydişehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan  Soğuk Hava Deposu, Meyve-Sebze Kurutma, Tohum Eleme ve Kurutma Tesisi ve 11 adet ticari dükkanın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Dev projenin temeli atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafif Sanayi Bölgesi Hububat Borsası arkasında gerçekleştirilen temel atma törenine, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Kaymakam Deniz Pişkin, Ahırlı, Yalıhüyük Kaymakamları, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Bölge Belediye Başkanları, Cumhuriyet Başsavcısı, Ağır Ceza Reisi, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Başkanları, STK Başkanları, Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve davetliler katılım gösterdi.

Seçim beyannamelerinde yer alan projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 7 bin 480 m² toplam alan üzerine inşa edilecek olan Soğuk Hava Deposu, Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi, Tohum Eleme Tesisi ve 11 Adet Ticari dükkanın yer aldığı devasa projenin yaklaşık maliyetinin 63 milyon lira olduğunu kaydetti.

Başkan Tutal, “projemiz, sadece Seydişehir’imize değil çevre ilçelerimize de hizmet verecek ve tarım alanında çevre ilçelerimizle birlikte topyekün kalkınmanın fitilini ateşleyecektir. Çiftçiye ve üreticiye verdiğimiz önemle Hububat Borsamızın yanında hayata geçireceğimiz dev projemizin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyor, bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinin kullandı.

Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı “birlik ve beraberlik içerisinde ilçelerimizde büyük yatırımlara imza atılıyor. Bu birlikteliğin de meyveleri bugün olduğu gibi her zaman almaya devam ediyoruz. Seydişehir’imiz ve bölgemiz için büyük önem arz eden bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, “üreticimize,  çiftçimize çok büyük avantaj sağlayacak olan, onlara önemli ölçüde katma değer katacak, güzel yatırımın ilçemize kazandırılmasında Seydişehir Belediye ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum Yatırımın ilçemize bölgemiz. Çiftçimize hayırlı uğurlu olmasının diliyorum “ şeklinde konuştu.

Seydişehir’e bugüne kadar 318 milyonluk yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Seydişehir’imizde bugüne kadar birçok önemli yatırımı birlik ve beraberlik içerisinde hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızın sayısını her geçen gün arttırarak devam ediyoruz. Bugün de yine birlik ve beraberlik içerisinde sadece Seydişehir’in değil bölgemizin tarımsal anlamda üretimine katkı sağlayacak devasa projenin temelini atıyoruz. İlçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.2018 yılında görev aldıktan sonra Seydişehir ilçe merkezi ve kırsal mahallerimizdeki tüm yollarımızı tamamladık. İlçe merkezinde de önemli mesafeler kat ettik. 67 milyon bütçe ayırdık. Sosyal hayatı tamamlanmış ilçeler manasında Seydişehir’de çok önemli işler yaptık. Şehir konağımız içindeki yüzme havuzuyla, meslek edindirme kursuyla hanım kardeşlerimize hizmet ediyor. Bilgehanemizin geçen yıl açılışını yaptık. Lise Medeniyet Akademisini tamamladık. Seyyid Harun Veli etrafında önemli düzenlemeler yapıyoruz. Bununla birlikte 3.’cü bir hedefimiz vardı. Kırsalda yaşayan insanlarımızın gelirini artırmak. Çünkü burada yaşayan vatandaşlarımız özellikle tarımla uğraşanların yaptıkları işten gelirlerini idame etmeleri ve hayat standartlarını yükseltmemiz gerekiyordu. Bugüne kadar 20 milyon liranın üzerinde sulama yatırımı, tohum desteğinde bulunduk. Bugünde Seydişehir belediyemiz, tüm ilçelerimize örnek olacak bir projeyi hayata geçiriyor. üretilen ürünlerin katma değerini artması çiftçimizin gelirinin artması için bu tür entegre tesislere ihtiyacımız vardı. İçinde soğuk hava deposu, kurutma tesisi, paketleme üniteleri ve ticari alanlarıyla ortaya çıkan ürünler Seydişehir’in tarımsal ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak.   Bende Seydişehir Belediye Başkanımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum2 ifadelerini kullandı.

Program İlçe Müftüsü Adem Bebek’in yapmış olduğu dua ve Protokol üyeleri tarafından  ilk harcın atılması ile sona erdi.

Bakmadan Geçme