Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca: 'Konya genelinde seçime kendi adaylarımızla gireceğiz'

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, düzenlediği basın açıklamasında yerel seçimlere nasıl gireceklerini aktardı. Karaca, 'Konya'da seçime kendi adaylarıyla gireceklerini ifade etti.'

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken patilerde belediye adayları ve seçime nasıl gidecekleri konusu  netlik kazanmaya başlıyor. Konya'daki seçimler özellinde açıklamlarda bulunan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, seçime 32 yerde kendi adaylarıyla çıkacaklarını ifade etti. 

31 Mart Yerel Seçimleri için Konya’da Büyükşehir başta olmak üzere 32 belediyede kendi adaylarıyla çıkacaklarının altını çizen DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, Her kademedeki belediye başkan adaylarından DEVA Belediyeciliği etik kurallarına bağlı kalacaklarına dair imzalı bir taahhütname istediklerini bildirdi.

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca: 'Konya genelinde seçime kendi adaylarımızla gireceğiz'
29 Aralık tarihine kadar DEVA Partisi'nin  aday adaylık sürecinin  devam ettiğini hatırlatan Başkan Karaca,” DEVA Partisi olarak erdemli ve ahlaklı siyasetin en temel önceliğimiz olduğunu zaten hep söylüyoruz. Ve bu anlayışla da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Her kademedeki belediye başkan adayımızdan daha seçimlere girmeden önce Deva Belediyeciliği etik kurallarına bağlı kalacaklarına dair imzalı bir taahhütname istiyoruz. Bu Türkiye'de ilk, daha önce böyle bir şey hiç olmadı.  Konya Büyükşehir dahil 31 ilçede başkan adayı çıkartacağız.   Biz 29 Aralık akşamına kadar aday adaylık sürecini devam ettireceğiz. Bu çerçevede adaylarımızı 29 Aralık’ta bitirmiş olacağız. Büyükşehir dahil olmak üzere Konya'da 32 belediyede adaylarımız olacak. Siyasette yarışı ben doğru bulurum. Arkadaşlarımız yarışacak. Ama ahlaklı, dürüst, ilkeli anlamda böyle bir yarışın yerelde mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hepinize katkılarınız ve teşriflerinizi teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme