Devlet korumasındaki çocuklardan Mehmetçiğe mektup

Devlet korumasındaki çocuklar yılbaşında Mehmetçiği unutmadı. Çocuklar Mehmetçiğe mektup yazarak yeni yıllarını kutlayıp şehitler için başsağlığı verdiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çocuk evlerinde yaşayan çocuklar, 2024'e girerken Mehmetçiğe mektup yazmayı ihmal etmediler. Mektuplarda sadece tebrik mesajlarını iletmediler. Son dönemde terör saldırıları neticesinde şehit olan askerler için de başsağlığı verdiler. "Şehitlerimiz olmasaydı, sizler olmasaydınız bu vatan, bu millet şu an olmazdı" diye not bıraktılar.

 

Mektup yazanlar içinde 2’nci sınıf öğrencisi bir kız çocuğu da vardı. Yazdığı mektupda asker olmak istediğini söylemiş. Diğer bir çocuk da, "Siz bizim için çok değerlisiniz. Bizler için gözünüzü kırpmadan hayatınızı feda ediyorsunuz. Siz bizim gururumuzsunuz" ifadelerine yer vermiş.

 

İletilen mektuplar içerisinde dikkat çeken daha bir mektup ise şehitlere seslenen bir çocuğun mektubuydu. Mektupda "Siz her zaman bizim kalbimizdesiniz, inşallah bir gün cennette buluşuruz. Şehitler ölmez vatan bölünmez" ifadeleri kullanılmıştı.

Bakmadan Geçme